De juiste kerntemperatuur voor op de BBQ
Home De juiste kerntemperatuur voor op de BBQ Door Bart van Heulen Je zal het vaak tegenkomen, een bepaalde kerntemperatuur die in receptuur gebruikt wordt.
Naar mijn idee de combinatie van een aantal minder gebruikte kruiden in kip rubs zoals kerrie en komijn aangevuld met smaken die we allemaal wel kennen zoals knoflook, paprika, ui, peper en zout. We hebben daarnaast express de hoeveelheid zout in dit recept laag gehouden. Mocht je hier nu voorafgaand wat meer bij willen doen dan ben je er in ieder geval van op de hoogte en kan je dit zelf finetunen. Ik heb dan altijd liever dat ik achteraf iets bijzout aan tafel dan dat het geheel gigantisch zout is.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ, dry rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina.
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor kip toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar kip recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Home De juiste kerntemperatuur voor op de BBQ Door Bart van Heulen Je zal het vaak tegenkomen, een bepaalde kerntemperatuur die in receptuur gebruikt wordt.
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Gyros kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, ik houd er wel van. Net zoals eigenlijk alle mediterrane keukens wel. Vooral
Cajun kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal
Lekkere rub, persoonlijk gebruik ik liever minder gerookte paprikapoeder
Goedemorgen Frans,
Hartelijk dank voor je reactie onder dit recept, fijn dat de rub je is bevallen. Dat m.b.t. de paprikapoeder is denk ook het mooie aan het maken van je eigen rubs, kan je lekker variëren hoe je zelf fijn vind.
Hopelijk zie je nog meer lekkere recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Vandaag deze rub gebruikt voor het eerst. Smaak is erg lekker, top. Nu was de kip klaar in 45 min op 200 gr. volgende keer 160 gr uitproberen. Maar dit is een hele lekkere, complimenten. Gr. Jan
Goedemorgen Jan,
Bedankt voor je mooie reactie! Goed om te lezen dat de rub je is bevallen. Kan inderdaad ook mooi op allerlei verschillende soorten bereidingen zoals je zelf al schetst.
Ik heb naast deze voor kip trouwens nog een 15 andere rub recepten op mijn website staan onder de categorie BBQ rubs en kruiden in het hoofdmenu. Wellicht zitten er nog meer goede rub recepten voor je tussen.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Hoi ik wil deze rub gaan maken en ik heb ongeveer 4 kg kippendijen voor pulled chicken. Hoeveel heb ik dan nodig van deze rub.
Hey Janco!
Goede vraag. Ik denk dat als je het recept x2 doet je wel goed uit moet komen. Het recept is sowieso laag in zout dus als je wat meer gebruikt dan wenselijk komt het vaak nog steeds gewoon goed. Hopelijk kun je hier iets mee!
Succes met het bereiden!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Goedemiddag,
Hebben jullie ook nog een passende Glaze bij deze rub?
Groeten,
Dirk
Hey Dirk!
Probeer mijn BBQ saus recept eens als glaze, dat past er wel bij!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don´t Burn