Ga naar de inhoud

Dry rub voor kip

Bart van Heulen achter de BBQ
Het weer was vandaag niet echt top, dus leek het me een goed idee om de recepten die ik normaal gesproken gebruik voor mijn zelfgemaakte barbecue rubs uit te werken. Laten we beginnen met deze dry rub voor kip. In Nederland en België wordt veel kip gegeten, wat niet verrassend is gezien de veelzijdigheid ervan. Met dit rub recept kun je je eigen kip rub maken, in de hoeveelheden die je wilt of nodig hebt.

Wat maakt deze kip rub zo speciaal?

Naar mijn idee de combinatie van een aantal minder gebruikte kruiden in kip rubs zoals kerrie en komijn aangevuld met smaken die we allemaal wel kennen zoals knoflook, paprika, ui, peper en zout.  We hebben daarnaast express de hoeveelheid zout in dit recept laag gehouden. Mocht je hier nu voorafgaand wat meer bij willen doen dan ben je er in ieder geval van op de hoogte en kan je dit zelf finetunen. Ik heb dan altijd liever dat ik achteraf iets bijzout aan tafel dan dat het geheel gigantisch zout is. 

De juiste kruiden kopen om je eigen dry rub mee te maken

Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ, dry rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen. 

Dry rub voor kip

Een perfect recept voor een zelfgemaakte dry rub voor kip. Nog verder te finetunen mocht je dat willen.
Gang Kruiden
Keuken Amerikaans
Trefwoord dry rub kip, kip kruiden bbq, kip rub
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 50kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

  • 1 schaaltje
  • 1 eetlepel
  • 1 theelepel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel fijn zeezout
  • 1 eetlepel licht bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel knolfookpoeder
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Instructies

  • Doe alle kruiden afzonderlijk van elkaar in een bakje.
    kip rub
  • Vervolgens meng je het geheel door elkaar en kan je het gebruiken op je favoriete stukken kip! Wil je de rub nou bewaren? Dan doe je dit een lange tijd in een afgesloten pot op een donkere plek. Zo kun je de rub de volgende keer gemakkelijk weer gebruiken.
    kip rub klaar

Heb je deze BBQ kruiden voor kip zelf gemaakt?

Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. 

Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor kip toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar kip recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter. 

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!

En niet vergeten,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

gyros kruiden maken

Gyros kruiden

Gyros kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, ik houd er wel van. Net zoals eigenlijk alle mediterrane keukens wel. Vooral

Cajun kruiden zelf maken

Cajun kruiden

Cajun kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik ben de laatste tijd lekker bezig met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak nu eenmaal

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept