Ga naar de inhoud

BBQ Accessoires kopen

Bart van Heulen achter de BBQ

Mooi dat je op onze blog terecht bent gekomen! Je wil waarschijnlijk BBQ accessoires kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We gaan je hieronder uitleggen wat wij allemaal doen om er voor te zorgen dat mensen de juiste BBQ accessoires in huis halen en veel plezier beleven achter en bij de BBQ!

De verschillende soorten BBQ accessoires? 

We zien de laatste tijd echt een trend op het gebied van de Kamado BBQ. Je hebt natuurlijk al allerlei bekende merken zoals de grondlegger: Big Green Egg of andere merken als Grill Guru en The Bastard. Veel van deze merken hebben zich natuurlijk al bewezen maar dit wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor nieuwe spelers in dit veld! Turn don’t Burn gaat in de nabije toekomst op dit gebied zeker zijn steentje bijdragen. Houd daarom onze site en sociale media kanalen goed in de gaten!

Forged Messen

We zien de laatste tijd ook echt een trend ontstaan op het gebied van Forged of wel gesmede (versterkte) messen. De reden dat deze messen gewild zijn is toch wel vanwege de ruige en ruwe uitstraling van het lemmet. Het lemmet is trouwens het gedeelte van het mes waar je mee snijd. Deze messen zijn naast dat ze er erg gaaf uit zien ook nog eens vlijmscherp. De scherpte van het mes komt mede door hoe vaak het staal gevouwen is tijdens het smeden. Hoe vaker je dit doet, hoe sterker het staal uiteindelijk wordt. De messen die wij verkopen zijn minimaal 50 keer gevouwen wat zorgt voor een heel sterk en robuust mes. Wil je dus een mooi BBQ accessoire kopen? Dan kan een Forged mes een hele goede optie zijn!

Gietijzeren pan

Je wil natuurlijk ook wel eens wat anders op de BBQ als een lekker stuk vlees of vis. Heerlijke black tiger garnalen wordt natuurlijk een beetje lastig op een rooster, hiervoor is een mooie oplossing bedacht. Je kan namelijk prima een pannetje gebruiken maar met een gietijzer krijg je gewoon het beste resultaat. Het is wel zo dat je een gietijzeren pan dient te verzorgen, hier vertel ik in een volgende blog meer over!

BBQ Handschoenen

Met een BBQ creëer je natuurlijk heel veel hitte en waar hitte is heb je gewoon de kans om je vingers te verbranden. Je hebt daar tegenwoordig hele stoere handschoenen voor die naast dat ze heel veilig zijn ook nog stoer zijn om te dragen. Zorg daarom altijd dat je gewoon goed beschermd bent. Het zou namelijk zonde zijn om je vingers te verbranden en daar de rest van de dag/avond last van te hebben.

Rookhout

We hebben naast alle andere accessoires ook een groot assortiment aan rookhout in de volgende smaken: eiken, beuken, kersen, appel, hickory, rode wijnvaten en whisky vaten. Deze hebben we er dan ook weer in 3 verschillende soorten, rookmot, rooksnippers en rookchunks. Voor de toepassing van rookmot gebruiken we de cold smoke generator en voor de toepassing van snippers de RVS smokerbox. De chunks gaan zo bij het houtskool en zijn speciaal geschikt voor de wat langere bereidingen.

“Forged messen, echt een trend!”

Turn Don’t Burn in de adviserende rol zodat jij de juiste dingen koopt

Wil je nieuwe BBQ accessoires kopen? Of ben je benieuwd naar wat er allemaal te koop is om je BBQ experience te verbeteren? Lees dan eens door onze blogs heen waar we je volledig adviseren.
BBQ accessoires kopen forged mes

Ben je naast accessoires ook op zoek naar mooie BBQ kruiden en sauzen? Kijk dan eens naar onze blogs over deze verschillende soorten smaakmakers. 

Wil je dan ook nog inspiratie opdoen om BBQ rubs en sauzen op toe te passen? Kijk dan naar onze buikspek, shotgun shells, moink balls, bavette rollade, pulled beef, diamanthaas en mac and cheese recepten.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen we het natuurlijk graag en kunnen jullie via het reactie formulier onderaan deze blog. We staan je via deze weg heel graag te woord!

Veel BBQ plezier gewenst,

Turn don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *