Ga naar de inhoud

The Hulk pulled pork recept

Bart van Heulen, TurndontBurn

Hoppa! Dit is er weer eentje voor in de boeken hoor. Ben je op zoek naar een pulled pork recept en ben je van plan echt lekkere pulled pork te maken? Dan ben je hier op het juiste adres! Wij hebben onze pulled pork in een combinatie gemaakt met een heerlijke mac and cheese en een huisgemaakte coleslaw welke we ook onder aparte recepten hebben uitgeschreven die we onderin de blog vertonen. Bekijk deze gerust ook eens! Maar goed, pulled pork dus. Waar begin je? We gaan het je hier onderstaand even uitleggen.

Wat is pulled pork precies?

Als je de vertaling letterlijk moet nemen kom je uit op getrokken varken wat natuurlijk niet ergens op slaat. Het komt er uiteindelijk op neer dat naar een bepaalde bereidingsduur het vlees dat je bereid zo zacht wordt dat je het geheel zelfs met je handen uit elkaar kan trekken. Je krijgt dan de zogeheten draadjes structuur. Draadjes vlees ofwel stoofvlees klinkt je vast bekend in de oren, dit is eigenlijk hetzelfde idee alleen wordt dit doorgaans gestoofd in vocht maar de structuur is hetzelfde. In dit recept met pulled pork bereiden we het vlees om uiteindelijk te worden geserveerd op een broodje maar dit vlees kan natuurlijk ook prima op zichzelf gegeten worden.

Waar begin je bij dit pulled pork recept?

Om te beginnen heb je voor de pulled pork zelf maar een aantal ingrediënten nodig. We zetten ze voor je onder elkaar.

Varkensprocureur 2.5-3.0kg

Dan hoor ik je al denken, wat is dit nou weer? Varkensprocureur is het ontbeende vlees van de hals van het varken. Uit dit gedeelte worden ook wel de schouderkarbonade gesneden. Dit gedeelte is donker roze, bevat veel vet en is goed gemarmerd waardoor dit uitermate geschikt is om in zijn geheel klaar te maken en niet gemakkelijk uitdroogt. Verder is het ook wel belangrijk hoe groot de procureur is die je kiest voor de bereiding. Hoe groter het stuk, hoe langer de bereiding duurt. Mocht je dus niet ruim de tijd hebben dan kan je beter een wat kleiner stuk kopen. 

The Hulk BBQ rub

Voor deze bereiding hebben we gekozen voor The Hulk BBQ Rub. De groene kleur en de licht pittige smaken van gember en wasabi komen super tot zijn recht op dit stuk vlees. Je mag in dit recept de procureur ook flink in rubben want je hebt uiteindelijk te maken met een flink stuk vlees en het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen deze heerlijke smaken meekrijgt op zijn broodje.

Cherry/kersen rookhout

Wij hebben in dit recept met pulled pork gekozen voor Cherry/Kersen rookhout. Cherry rookhout wordt als vele BBQ-ers en enthousiastelingen beschouwt als het beste allround rookhout om mee te BBQ-en. Dit vanwege de milde zachte en fruitige rooksmaak die het meegeeft aan je vlees. Je kan natuurlijk hier ook ander rookhout gebruiken en de opties zijn hier eindeloos. We kiezen voor dit soort langere bereidingen voornamelijk chunks aangezien deze gedurende langere periode rook afgeven en je dan die mooie rookring in je vlees terug ziet. 

Appelciderazijn en appelsap

Om het vlees tijdens de bereiding op de BBQ goed vochtig te houden mengen we 150ml appelcider azijn met 450ml appelsap en sprayen we dit gedurende de bereiding op het vlees met een plantenspuit. Herhaal dit ongeveer 1 keer per uur en spuit het goed in. Begin met dit inspuiten wel pas na 3 uur roken. Zo krijgen de kruiden de tijd om de zogenoemde bark/kruidenkorst te vormen.

Tijd, Tijd en nog eens tijd

Houd bij de bereiding van dit stuk vlees een 13-16 uur bereidingstijd aan. Is het stuk procureur rond de 2.5kg dan zal het richting de 13 uur klaar zijn. Is het zwaarder, ga dan uit van 16 uur bereidingstijd. Maar goed, deze investering van tijd mag de pret absoluut niet drukken. Je gaat deze namelijk nog veel vaker willen maken, geloof mij!

Stap 1, De procureur laten ontdooien en inrubben.

Voordat je de varkensprocureur op de BBQ legt dien je het eerst gelieve 24 uur van tevoren in te rubben met The Hulk. Dit zodat de kruiden de kans krijgen om ook de binnenkant van het vlees van smaak te voorzien. Je laat deze vervolgens zoals onderstaande afbeelding 24 uur onafgedekt in de koelkast staan. 
recept met pulled pork

Stap 2, Low & Slow bereiden

Zoals we in de benodigdheden al vertelde heb je behoorlijk wat tijd nodig om dit stuk vlees te bereiden. Dit komt doordat we de low & slow bereidingstechniek toepassen. Het gaat er hier om dat we het vlees bereiden met een temperatuur van +/- 110 graden celsius. Het is daarbij ook de bedoeling dat we deze temperatuur zo constant mogelijk houden tijdens de bereiding. Naast het controleren van de temperatuur is het tijdens deze stap ook de bedoeling om het vlees ongeveer elk uur te voorzien van een laagje vanuit de plantenspuit om het goed vochtig te houden. Begin met dit inspuiten wel pas na 3 uur roken. Zo krijgen de kruiden de tijd om de zogenoemde bark te vormen. Na een aantal uren ziet je varkensprocureur er dan uit als een groen monster zoals onderstaand, gaaf toch!  
recept met pulled pork BBQ

Stap 3, Temperatuur controleren

Zoals op volgende afbeelding te zien is krijg je na verloop van tijd en richting de 12 uur bereidingstijd een stuk vlees wat er uit ziet zoals onderstaand. Wij hebben er in onze bereiding voor gekozen om het vlees niet in te pakken in aluminiumfolie. We hebben dit niet gedaan omdat er een grote kans is dat je de bark ofwel kruidenkorst zacht maakt en de echte bite uiteindelijk verdwijnt. Mocht je in tijdnood zitten is het altijd een mogelijkheid om het vlees na een uur of 6 op de BBQ in te pakken in aluminium folie en het dan nogmaals 2 uur terug te leggen. Je bespaard zo een hoop tijd maar wij wachten in dit geval liever wat langer.
Varkensprocureur bijna klaar

Stap 4, Plukken van de procureur

Nadat je het vlees van de BBQ afhaalt wacht je een 20-30 minuten zodat het vlees de kans krijgt om het vocht wat op het vlees is gaan liggen terug te absorberen naar binnen. Zo krijg je uiteindelijk een nog malser stuk vlees en dat willen we natuurlijk allemaal. Na het wachten is het tijd om het vlees te plukken zoals op onderstaande foto. Dit gaat je als het goed is erg makkelijk af want het vlees is nu bijna zo zacht als boter. 

recept met pulled pork

Stap 5, genieten. 

Nadat je het vlees hebt geplukt kan je er voor kiezen om dit op zichzelf zo te eten met wat Innocent BloodFlavour Attraction of natuurlijk een andere BBQ saus. Je kan er ook voor kiezen om er een heel gerecht van te maken in combinatie met een heerlijke frisse coleslaw en mac and cheese zoals te zien is op onderstaande foto.

broodje pulled pork met mac & cheese

Bedankt dat je wederom de tijd hebt genomen om ons recept te lezen. Wij hopen dat je na het maken van dit pulled pork recept net zo hebt genoten als ons! Mocht dit nou het geval zijn, laat het ons dan weten via de verschillende socials of onze website!

Wil je dit soort recepten ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We sturen regelmatig onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte van heerlijke recepten die je zelf op de BBQ kan bereiden!

Ben je naast pulled pork op zoek naar meerdere BBQ gerechten van deze moeilijkheidsgraad? Kijk dan eens naar onze buikspekshortribs, tri-tip, picanha, tomahawk, diamanthaas of bavette rollade recepten. Deze duren ook wel even om te maken maar zijn het net zo waard!

Als je verder vragen of opmerkingen hebt dan horen we het natuurlijk graag en kan je ons bereiken via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. We staan je via deze weg graag te woord. 

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

The Hulk pulled pork
Afdrukken Pin
5 van 3 stemmen

The Hulk Pulled Pork van de BBQ

Dit overheerlijke pulled pork BBQ recept is om je vingers bij af te likken. Deze wil je gegarandeerd nog een tweede keer maken. Echt goed!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq pulled pork, pulled pork, pulled pork bbq, pulled pork maken, pulled pork recept, pulled pork recept bbq, recept met pulled pork
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 13 uur
Porties 8 personen
calorieën 500kcal
Kosten 35

Ingrediënten

 • 2.5-3.0 KG Varkensprocureur
 • 5 eetlepels The Hulk BBQ Rub
 • 150 ml appelciderazijn
 • 450 ml appelsap

Instructies

 • De procureur laten ontdooien en inrubben.
  Voordat je de varkensprocureur op de BBQ legt dien je het eerst gelieve 24 uur van tevoren in te rubben met The Hulk. Dit zodat de kruiden de kans krijgen om ook de binnenkant van het vlees van smaak te voorzien. Je laat deze vervolgens zoals onderstaande afbeelding 12-24 uur onafgedekt in de koelkast staan. 
  recept met pulled pork
 • Low & Slow bereiden
  Zoals we in de benodigdheden al vertelde heb je behoorlijk wat tijd nodig om dit stuk vlees te bereiden. Dit komt doordat we de low & slow bereidingstechniek toepassen. Het gaat er hier om dat we het vlees bereiden met een temperatuur van +/- 110 graden celsius. Het is daarbij ook de bedoeling dat we deze temperatuur zo constant mogelijk houden tijdens de bereiding. Naast het controleren van de temperatuur is het tijdens deze stap ook de bedoeling om het vlees ongeveer elk uur te voorzien van een laagje vanuit de plantenspuit om het goed vochtig te houden. Na een aantal uren ziet je varkensprocureur er dan uit als een groen monster zoals onderstaand, gaaf toch!  
  recept met pulled pork BBQ
 • Temperatuur controleren
  Zoals op volgende afbeelding te zien is krijg je na verloop van tijd en richting de 12 uur bereidingstijd een stuk vlees wat er uit ziet zoals onderstaand. Wij hebben er in onze bereiding voor gekozen om het vlees niet in te pakken in aluminiumfolie. We hebben dit niet gedaan omdat er een grote kans is dat je de bark ofwel kruidenkorst zacht maakt en de echte bite uiteindelijk verdwijnt. Mocht je in tijdnood zitten is het altijd een mogelijkheid om het vlees na een uur of 6 op de BBQ in te pakken in aluminium folie en het dan nogmaals 2 uur terug te leggen. Je bespaard zo een hoop tijd maar wij wachten in dit geval liever wat langer.
  Varkensprocureur bijna klaar
 • Plukken van de procureur
  Nadat je het vlees van de BBQ afhaalt wacht je een 20-30 minuten zodat het vlees de kans krijgt om het vocht wat op het vlees is gaan liggen terug te absorberen naar binnen. Zo krijg je uiteindelijk een nog malser stuk vlees en dat willen wij natuurlijk allemaal. Na het wachten is het tijd om het vlees te plukken zoals op onderstaande foto. Dit gaat je als het goed is erg makkelijk af want het vlees is nu bijna zo zacht als boter.  
  recept met pulled pork
 • Genieten. 
  Nadat je het vlees hebt geplukt kan je er voor kiezen om dit op zichzelf zo te eten met wat Innocent Blood of Flavour Attraction BBQ saus. Je kan er ook voor kiezen om er een heel gerecht van te maken in combinatie met een heerlijke frisse coleslaw en mac & cheese zoals te zien is op onderstaande foto.
  The Hulk pulled pork

4 reacties op “The Hulk Pulled Pork recept”

 1. d49433e53da1baebb07f6746a4953ac2?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

  5 sterren
  Ik wilde toch eens iets anders maken dan het gebruikelijke barbecue vlees van de supermarkt. In mijn zoektocht kwam ik dit recept tegen en wat ben ik daar blij mee! Je moet er wat voor over hebben, want ik was toch al met al 14 uur bezig, maar het resultaat mag er zijn. De combinatie van de hulk bbq rub en de varkensprocureur genereert echt een magnifieke smaak. Ik kan het echt iedereen aanraden.

  Bedankt ook voor de heldere beschrijving, dat maakt het leven een stuk gemakkelijker!

   1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    Beste Eef,

    Bedankt voor je reactie! The Hulk kruiden kun je in webshop kopen als je de link in de tekst volgt. Het vlees inspuiten doe je met een plantenspuit met daarin een mengsel van appelsap en appelcider azijn. Dit staat overigens ook uitgelegd in het recept.

    Ik hoop dat je er zo een beetje uit komt!

    Met vriendelijke groet,

    Bart van Turn Don’t Burn

 2. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

  Bedankt Danny! Fijn dat het gesmaakt heeft en dat je de beschrijving duidelijk vond! Wij zijn zelf ook echt fan van The Hulk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept