Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets lekkerder dan met je handen eten en kluiven van die heerlijke kleine botjes. Ik vind van niet althans. Spareribs behoren wel tot een van mijn favoriete gerechten die ik doorgaans klaar maak op de BBQ. Daarom dacht ik na een aantal spareribs recepten te hebben gemaakt, laat ik eens kijken of ik met vers fruit aan de gang kan. Er is wat mij betreft niets beters als je zelf gewoon van de grond af je spullen klaar maakt. Dan heb je toch een stukje meer gevoel bij wat je eet en is het ook lekkerder. Lees lekker verder als je deze kersen spareribs ook wel ziet zitten!
We maken van verse Nederlandse kersen en een aantal andere ingrediënten een gladde saus/marinade. Hierna roken we het vlees gedurende een bepaalde periode. Vervolgens pakken we het vlees in aluminiumfolie met de kersenmarinade en boter. Daarna garen we het vlees nog kort zonder folie en lakken we de spareribs nogmaals in met de marinade. We bereiden de ribben op 130 graden Celsius voor een langere periode, iets hoger dan de echte low & slow temperatuur, maar dat kan ook prima met varkensribbetjes.
We bereiden deze dikbevleesde spareribs indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de spareribs zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de ribben rondom doet garen.
Doordat we de spareribs indirect bereiden hebben we de mogelijkheid deze extra smaak mee te geven door rookhout. Doordat we in dit recept een mooie laksaus/marinade maken van kersen kiezen we hier ook voor kersen houten rookhout. De rook van deze kersen houten chunks geeft een bijna milde rooksmaak af als we kijken naar de verschillende houtsoorten. Het past dus perfect bij deze spareribs met een zoete kersen marinade.
We maken in ons recept gebruik van de spareribs kruidenmix van Van Beekum Specerijen. Deze kruidenmix heeft het eigenlijk allemaal. Mocht je nu zelf je kruiden willen maken kan je er ook voor kiezen om dit dry rub voor spareribs recept van mij te pakken. Zo is er voor ieder wat wils dacht ik zo.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.
Laat het ons dan weten en tag ons op Instagram of Facebook! Dit vinden we echt tof! Je kan helemaal onderaan de pagina ook een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. We horen namelijk graag wat jou beleving was. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan horen we dat ook graag! Kunnen wij ook alleen maar van leren.
Ben je naast deze spareribs ook geïnteresseerd in andere BBQ recepten? Wij hebben inmiddels meer dan 150 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico
Home Meater 2 plus review: Van A tot Z Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Ik werd door de importeur van Meater in Nederland benaderd of