Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Niet zoveel eigenlijk. Deze spareribs rub bevat gewoon een aantal knallende kruiden soorten die gewoon thuis horen op varkensvlees. Zoals peper, zout, paprika, knoflook en ui. Maar ook cayenne peper in kleine hoeveelheden kan hier gewoon perfect op terecht. Daarnaast ben ik zelf echt een fan van licht bruine basterdsuiker in het gebruik van mijn rubs. Zorgt gewoon voor een mooie karamelisatie en smaak! Niet te vergeten trouwens, ik heb het zoutgehalte in mijn rubs laag. Dan kan je wat mij betreft beter nog wat extra nazouten als de smaak nog niet optimaal is i.p.v. dat je het vlees weg moet gooien vanwege het te zout zijn.
Deze rub is natuurlijk gemaakt voor spareribs maar doet het ook gewoon heel goed op procureur voor pulled pork of andere stukjes van het varken zoals de ribroast of buikspek natuurlijk niet te vergeten. In het gebied van varken echt een allrounder.
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ, dry rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Wederom erg bedankt voor het lezen van ons recept! We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina.
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor spareribs toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar spareribs recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Oosterse Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze ondertussen allemaal wel. Het mooie aan deze vleesribbetjes is
Aziatische bavette spiesjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bij Turn Don’t Burn houden we ervan om te experimenteren met verschillende