Maple-srirachca kippenvleugels
Maple-srirachca kippenvleugels van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een nieuwe week, een nieuw recept. Zo doe ik dit al een tijdje,
Hoppatee, we hebben de barbecue maar weer eens aangestoken voor iets nieuws. Althans voor Turn Don’t Burn aangezien we nog geen recept op onze website hadden met de zogenoemde party ribs, single ribs of ook wel gewoon enkele spareribs genoemd. De reden dat we deze in de vorm van enkele spareribs garen is dat het proces zo veel sneller gaat en je echt met 2 en half uur hele zachte, bijna fall of the bone spareribs hebt. We maken daarnaast een mooie cola marinade die we naderhand ook als dipsaus kunnen gebruiken. Dubbele werking dus! Lees lekker verder waar ik je vertel hoe je dit precies klaar maakt.
Dit klinkt misschien gek, maar het is echt een top combinatie. De zoete frisdrank zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar helpt ook om het vlees zacht je maken. De zuren in de cola breken namelijk de eiwitten in het vlees af, wat er voor zorgt dat het nog malser wordt. Vervolgens krijg je door de suikers in cola dat heerlijke gekarameliseerde laagje. We Combineren de cola met een mix van BBQ saus, goede kruiden en een beetje appelcider azijn en je krijgt een sticky, smokey glaze die je party ribs naar een hoger niveau tillen. Perfect voor bij een barbecue met wat vrienden of gewoon voor thuis natuurlijk!
Omdat we werken met enkele spareribs, is de bereidingstijd een stuk korter dan bij een traditioneel rack. We leggen de ribs daarom in een indirecte setting voor 1 uur op 120 graden Celsius om wat rook op te nemen waarnaar we ze in een braadslede leggen en de marinade hierin aanmaken. We stoven ze daarna anderhalf uur totdat ze heerlijk mals zijn. Om ze vervolgens echt next level te krijgen leggen we ze nog even los terug op de barbecue voor 30 minuten zodat de saus mooi rondom kan karameliseren.
Haal de ribs van de barbecue en serveer ze met de overgebleven cola marinade als dipsaus en een koud biertje. Dit is barbecueën op z’n best: weinig moeite, maximaal resultaat. Tijd om je vrienden uit te nodigen en ze te laten proeven hoe goed cola en spareribs samen gaan! Laten we beginnen!
Dat vind ik echt tof. Je kan helemaal onderaan de pagina een review achterlaten over je bevindingen van dit recept. Ik hoor namelijk graag jouw mening. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jij het recept bijvoorbeeld net anders hebt gemaakt met een eigen twist. Dan hoor ik dat juist graag! Kan ik namelijk ook alleen maar van leren.
Ben je naast dit party ribs recept op zoek naar andere BBQ recepten? Ik heb inmiddels meer dan 160 recepten gemaakt die zowel voor de beginnende als gevorderde BBQ-er zijn dus werkelijk voor een ieder wel wat. Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Maple-srirachca kippenvleugels van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een nieuwe week, een nieuw recept. Zo doe ik dit al een tijdje,
Gegrilde champignons met mediterrane kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik was lekker bezig om mijn bijgerechten categorie uit te breiden en dacht
Mojo pulled pork sandwich Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Zo, dit is wat mij betreft wel weer een mooie hoor. Overigens het eerste
Home Een volledige gids over pellet smokers Door Bart van Heulen Zo, ik heb nu inmiddels een half jaar zelf een pellet smoker en dacht