Overheerlijke enkele spareribs met een cola marinade en dipsaus! Dit is een perfecte om uit te delen op een verjaardag of bij de borrel. Echt genieten!
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, Snack
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord cola marinade, cola ribs, cola saus, cola spareribs, spareribs cola
Haal de sparerib uit de verpakking en dep deze goed droog met keukenpapier. Haal vervolgens het vlies van de achterkant af met een mes of achterkant van een lepel of vork. Je kan er dan gemakkelijk onder komen er dit er in zijn geheel af halen. Snijd vervolgens de ribben in enkele ribs en kruid ze rondom met de dry rub. Zorg ervoor dat de ribs mooi rondom zijn bedekt.
Steek vervolgens de barbecue aan en ga voor een indirecte setting met een koepeltemperatuur van 130 graden Celsius. Leg vervolgens de enkele ribben op het rooster en sluit gedurende 1 uur de deksel. Als je een kamado of ketel barbecue hebt kun je net voor het sluiten ook nog een handje kersen rooksnippers of een blokje kersenhout op de kolen gooien. Ik gebruik hier kersen houtpellets tijdens mijn bereiding.
Vervolgens pakken we de braadslede erbij en gieten we de cola erin. We leggen nu de ribben er op zijn kant in en bedekken het geheel met de barbecue saus. We voegen vervolgens nog de appelcider azijn, roomboter en sambal toe en roeren het geheel goed door voordat we het geheel afdekken met af aluminiumfolie.
We zetten de braadslede vervolgens terug op de barbecue en stoven de spareribs nu 45 minuten waarnaar we de ribbetjes in de braadslede omdraaien en deze nogmaals 45 minuten garen met het aluminiumfolie erop. De temperatuur in deze fase mag op 130 graden blijven en we garen nu dus in totaal 1.5 uur.
Nu mogen de ribbetjes uit de braadslede en weer los op het rooster. Haal ze voordat je ze op het rooster plaatst nog even helemaal goed door de marinade in de braadslede, dit is al helemaal mooi gekarameliseerd. Gaar de ribbetjes nog 20 minuten door op deze manier. Zet de braadslede er ook gewoon nog eventjes bij op het rooster. Dan kan de marinade/saus mooi warm blijven.
Dien vervolgens de party spareribs gelijk op en serveer de overgebleven marinade als een dipsaus erbij! Genieten maaar!