Zalm pakketjes van de BBQ
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
Deze week zijn we aan de slag gegaan met deze hele stoere pig wings, ook wel oer hammetjes genoemd in ons mooie Nederland. Deze vlees knotsen zijn fantastisch om te eten, lekker bourgondisch! In onderstaand recept gaan we je precies uitleggen wat deze oer hammetjes zijn en hoe je deze het beste klaar maakt op de BBQ.
Oer hammetjes worden gemaakt van de schenkel van het varken. Deze schenkel heeft van zichzelf erg taai vlees, veel spieren en veel bindweefsel. Op het moment dat we deze low & slow gaan bereiden veranderd dit daarentegen naar een heerlijk mals stukje vlees. De spieren en bindweefsel verdwijnen op deze bereidingsmanier en er blijft enkel zacht vlees over. Het mooie van deze oer hammetjes is dat het vlees tijdens de bereiding krimpt en er vervolgens een botje te voorschijn komt waarmee je de oer hammetjes kan eten als een soort vlees knots. Echt heel erg tof!
We bereiden deze oer hammetjes indirect op de BBQ, wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter toevoegt. Heb je een normale kogel BBQ of andere BBQ? Leg dan de oer hammetjes zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat de oer hammetjes rondom doen garen.
Tijdens een indirecte bereiding kunnen we ook mooi wat extra rook smaak toevoegen aan het vlees. Dat doen we in deze bereiding door middel van deze appel houten chunks. Op het moment dat de BBQ de gewenste temperatuur bereikt leggen we hiervan 2 blokjes bij het houtskool. Op deze manier creëren we een heerlijke lichte rooksmaak die perfect past bij varkensvlees en dus ook bij deze oer hammetjes.
We maken in ons recept gebruik van deze dry rub voor varkensvlees in combinatie met deze smokey BBQ saus. Het zoete en kruidige van de BBQ rub in combinatie met het smokey effect van de BBQ saus geven het appel rookhout net dat extra zetje om een perfecte BBQ smaak te creëren. Echt een perfecte combinatie als je het mij vraagt!
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Ben je naast deze pigwings ook geïnteresseerd om andere recepten klaar te maken? Wij hebben inmiddels meer als 100 recepten gemaakt van kleine BBQ snacks tot gerechten waar je zo’n 14 uur mee aan het stoeien bent op de BBQ. Dus werkelijk voor ieder wat wils! Kijk eens boven in het menu naar de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Zalm pakketjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wij zijn bij Turn Don’t Burn zoals je waarschijnlijk wel weet dol op
Philly Cheese Steak van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Oh mennn, wat was dit lekker zeg! Een philly cheese steak maar
Kip-Bacon Bites Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Heerlijk sappige kip omwikkeld met een krokant laagje bacon. Dat klinkt je als muziek in de
Home Côte de Boeuf met Compound Boter Facebook Instagram Door Bart van Heulen Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van
Even voor de zekerheid, dit is ongepekeld?
Dank je wel alvast voor de reactie
Goedemiddag Anita,
Bedankt voor je vraag! Het betreft inderdaad niet gepekeld vlees wat we in dit recept gebruikt hebben. Mocht je gepekelde oerhammetjes hebben dan is het wellicht een beter idee om een BBQ rub te nemen die helemaal zonder zout is. Anders heb je de kans dat het geheel te zout wordt denk ik.
Hopelijk kun je hier iets mee, eetsmakelijk alvast!
Groetjes,
Bart van Turn Don’t Burn
Ik wil deze oerhammetjes gaan maken, welke kerntemperatuur moet ik aanhouden?
Hey Joost,
Is in dit recept niet belangrijk. Vooral de tijd en koepeltemperaturen aanhouden. Ze komen dan qua zachtheid net iets terecht voor pulled pork zeg maar.
Geniet ervan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn