Atomic Buffalo Turds(ABT’s)/Jalapeño poppers BBQ recept
Atomic Buffalo Turds (ABT’s) /Jalapeño poppers BBQ recept. Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Atomic Buffalo Turds ofwel nucleaire buffel keutels haha. Dit
Ik besefte ineens dat ik nog geen recept had gedeeld voor een zelfgemaakte kaassaus. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Kaassaus is namelijk een erg veelzijdig en geliefd element in de keuken en rondom de barbecue, dat het absoluut een plekje verdient in mijn recepten arsenaal. Natuurlijk kun je prima kant-en-klare kaassauzen kopen, daar is echt niets mis mee. Maar er gaat toch niets boven de smaak van een zelfgemaakte saus waaraan je je eigen twist geeft. Het is simpel, snel en altijd nét wat lekkerder, toch? Laten we is duiken in het kaassaus recept om te zorgen dat je zelf deze knaller ook kunt maken.
Kaassaus is een romige saus op basis van een roux (bloem en boter), melk en geraspte kaas. Door deze basis te combineren met de juiste kruiden en specerijen krijg je een zachte, volle smaak met een mooie kaastoon. Het geheim zit in de balans: de saus moet niet te dik of te dun zijn en de kaas mag de ster van de show blijven. Het mooie aan deze saus is dat je dus ook eindeloos kunt variëren met verschillende kaassoorten. Zo heb ik in dit voorbeeld cheddar kaas gebruikt maar kun je heel goed iets anders pakken. Je vervangt dan simpelweg alleen de kaas en doet de rest van de bereiding hetzelfde.
Bij het maken van deze kaassaus is het belangrijk dat je de roux even laat garen voordat je de melk toevoegt. Dit voorkomt een bloem smaak in je saus. Vervolgens voeg je de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat. Zodra de saus mooi dik is, smelt je de kaas er doorheen zonder de pan nog op het vuur te laten. Let er overigens op dat je niet laat koken trouwens, anders kan de kaas gaan schiften en dat is echt niet lekker. Kies bij voorkeur voor een pittige of gerijpte kaas, die geeft meer smaak.
Kaassaus is ontzettend veelzijdig. Gebruik het als topping voor een ovenschotel, als basissaus voor macaroni and cheese, of als dip bij verse groenten en brood. Zin in een upgrade? Voeg blauwe kaas of een vleugje truffelolie toe voor een luxe touch. Wat je ook kiest, met deze kaassaus zit je altijd goed.
Klaar om zelf aan de slag te gaan? Volg het recept hieronder en ontdek hoe eenvoudig het is om je eigen perfecte kaassaus te maken. Geniet ervan!
En vond je het lekker? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
Ben je naast deze zelfgemaakte kaassaus ook geïnteresseerd in andere saus recepten? Wij hebben inmiddels echt een behoorlijke hoeveelheid saus recepten gemaakt in onze sauzen & marinades categorie. Werkelijk voor een ieder wel wat! Kijk eens boven in het menu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan vervolgens de verschillende categorieën onder elkaar met elk een eigen archief en zoekfunctie. Veel BBQ plezier gewenst!
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dacht ik zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Atomic Buffalo Turds (ABT’s) /Jalapeño poppers BBQ recept. Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Atomic Buffalo Turds ofwel nucleaire buffel keutels haha. Dit
Reverse seared Tomahawk BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een monster stuk vlees is dit zeg, de tomahawk! Tijdens de bereiding
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vroeger, toen ik een stukje jonger was deelde ik altijd kleine knakworstjes in bladerdeeg