Hoe grill je de perfecte ribeye op de BBQ?
Hoe grill je de perfecte ribeye steak op de BBQ? Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een veelgestelde vraag in de barbecue wereld. Want
Ik zag pas geleden op Instagram deze buikspek lollies langskomen. Het trok mijn aandacht en ik dacht, daar moet ik wat mee! Hoe tof is het dat je van vlees, in dit geval buikspek, een soort lollies maakt? Ik vond het in ieder geval wel een vet idee. Zo ben ik aan de slag gegaan om mijn eigen draai te geven op dit recept. Mijn buikspek lollies recept is vervolgens ontstaan. Lees lekker verder waar je er precies achter komt hoe je deze zelf klaar maakt op je eigen barbecue.
Het recept en de bereiding is heel erg vergelijkbaar met mijn brisket buikspek recept. We garen namelijk voor een lange periode op een lage temperatuur wat er voor zorgt dat de buikspek echt boter zacht wordt en al het vet in het vlees afbreekt en vloeibaar wordt. Zo kan je gemakkelijk het vlees van de stokjes af happen als een soort sate spiesjes. En daarnaast is het ook nog eens een heel tof gezicht, want wie wil er nou als BBQ snack niet een dikke vette vlees lolly? De buikspek die ik gebruik in dit recept is deze buikspek zonder zwoerd. Het is belangrijk om het zonder zwoerd te kopen, of je moet natuurlijk zelf het zwoerd er netjes af willen snijden.
We bereiden deze buikspek lollies indirect op de BBQ wat betekend dat het vlees niet in direct contact komt met de hitte van de kolen of briketten. Heb je een kamado BBQ? Dan zorg je dat je de platesetter/diffuser plate toevoegt. Heb je een normale kegel BBQ of andere BBQ? Leg dan de buikspek zover mogelijk van de kolen of briketten vandaan. Als we dan vervolgens de deksel sluiten creëren we een soort oven effect wat het vlees rondom doet garen.
Mocht je nu niet helemaal de tijd hebben die we in dit recept nodig hebben kan je er voor kiezen om de lollies na een anderhalf uur roken op de barbecue in te pakken in aluminiumfolie. Dit versnelt het proces. Maar ik moet zeggen, als je de tijd hebt, laat dan de barbecue gewoon lekker zijn werk doen. Maar goed, dat dus even ter zijde. Laten we lekker aan het recept beginnen!
Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan deze pagina. Dit vinden we echt tof! Mocht je verder je creatie delen op platforms als Instagram of Facebook? Breng ons dan op de hoogte, dan delen we je post.
Wil je naast deze buikspek ook andere BBQ recepten zien en klaar maken? Kijk dan eens boven in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten. Hier staan inmiddels echt een hoop verschillende recepten van voor tot nagerechten en van snacks tot bijgerechten. Er zit vast wel iets voor je tussen.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten recepten en blogs rondom het leren van barbecueën. We maken deze recepten en informatieve artikelen daarnaast voor de beginnende en de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Thanks!
Bart van Turn Don’t Burn
Hoe grill je de perfecte ribeye steak op de BBQ? Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een veelgestelde vraag in de barbecue wereld. Want
Broodje BBQ worst met ‘Nduja Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We maken natuurlijk allemaal wel eens een broodje worst klaar of uberhaupt worstjes
Loetje style biefstuk van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Biefstuk klaargemaakt op je eigen barbecue. Ik denk dat dit wel het
Aziatische zalm bonbons van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Aziatische smaken en gerechten, ik hou er wel van. Zo ook weer
Ziet er goed uit! Hoe zou jij dit aanpakken als je dit 1 – 2 van te voren wilt voorbereiden, zodat je op de dag zelf niet zo lang hoeft te bbqén of juist een grotere hoeveelheid in één keer kan maken.
Goedemorgen Patrick,
Bedankt voor je reactie!
Naar mijn idee is er maar 1 manier die echt werkt, en dat is op de dag zelf vroeg genoeg beginnen. Je kan het altijd volledig klaarmaken en later opwarmen natuurlijk, maar dan is het gewoon niet zo goed als vers bereid.
Hopelijk heb je hier iets aan.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Nog niet zo lang een kamado en vandaag voor de eerste keer de buikspek lolly’s gemaakt.
Wat een top recept!
Heerlijk mals buikspek, de vingers werden er nog net niet bij opgegeten.
Hey!
Allereerst bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren op het recept en fijn om te lezen dat het in de smaak is gevallen.
Hopelijk vind je nog meer lekkere recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn