Om te beginnen weken we eerst de sate stokjes in een laagje water, doe dit gedurende 20 minuten om er voor te zorgen dat de stokjes niet verbranden in de barbecue. We halen vervolgens het vlees uit de verpakking en deppen deze rondom goed droog met keukenpapier. Vervolgens snijden we dunne plakken van circa 2cm dik in de breedte van de buikspek zoals op de foto. Hierna gaat de BBQ kruiden er overheen. Zorg dat alle kanten van het vlees goed is gekruid en laat dit vervolgens een periode van minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Vervolgens steken we de barbecue aan voor indirecte bereiding met een koepel temperatuur van 100 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt leggen we de 2 blokjes rookhout in het gloeiende deel van de kolen en leggen we de buikspek lollies indirect op het rooster. We garen dit geheel nu zeker voor een periode van 2.5-3.5 uur door tot een kerntemperatuur van 90 graden Celsius.
We mengen nu de BBQ saus met de sriracha saus en bewaren dit in de koelkast tot gebruik. Hebben de buikspek lollies de kerntemperatuur van 90 graden bereikt? Dan is het nu tijd om ze in te lakken met het BBQ saus mengsel en de deksel opnieuw te sluiten. Gaar dit nog een half uur zo door met tussendoor nog een keer te lakken tot een kerntemperatuur van 93-95 graden Celsius. Voel vervolgens goed met je kernthermometer of de buikspek boterzacht is. Je thermometer moet er echt met gemak doorheen gaan.
Als het vlees boterzacht is kunnen de lollies van de barbecue af en kan je deze serveren. Geniet ervan!