Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
We maakte al een reeds mooie recepten met varkensprocureur maar dat was meestal ergens in de trend van pulled pork en dergelijke. Nog niet eerder maakte we zelf een rollade. Daar moest dus verandering in komen en zogezegd was zo gedaan. We hebben in dit recept dus zelf de procureur gevlinderd en opengeklapt, belegd met allerlei lekkere Spaanse en Italiaanse dingen en vervolgens ook zelf opgebonden. Wil jij dus een procureur rollade maken vanaf het begin, dan zit je hier helemaal goed! Laat me je meenemen in dit recept waar ik je precies uitleg wat er nou zo Spaans is aan deze procureur rollade en hoe je hem klaarmaakt!
Procureur, ook wel varkensnek genoemd, komt van het deel tussen de schouder en de ribben van het varken. En geloof me, dit is een van de mooiste stukken om low & slow te bereiden. Het zit vol intramusculair vet (marmering), wat betekent dat het vlees sappig blijft, juist bij lange bereidingstijden. Combineer dat met de de juiste kruiden en beleg, bind hem goed op, en je hebt een procureur rollade waar mensen nog lang over napraten. We gebruiken in ons recept overigens deze Livar procureur. Echt een verschrikkelijk mooi stuk vlees al zeg ik het zelf.
We begonnen met het maken van een zelfgemaakte kruidenmix van knoflook, ui, komijn, gerookt paprikapoeder en een snufje zout. Vervolgens belegden we de opengesneden procureur met twee verschillende soorten salami: Chorizo Pamplona en Spinata Romana. Daarnaast voegden we ook zongedroogde tomaatjes en wat geraspte sinaasappelschil toe. Heerlijke mediterrane smaken die perfect tot hun recht komen in deze smaakvolle procureurrollade.
Het klinkt misschien als een heel project maar dit is er eentje die meer dan de moeite waard is. In het recept hieronder neem ik je stap voor stap mee: van het beleggen tot het opbinden van de rollade, het maken van de kruiden en het inrichten van je barbecue. Dus steek hem aan aan, en neem de tijd. Want als deze rollade eenmaal van het rooster komt, dan weet je: dit is barbecue op z’n best.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit recept voor procureur rollade ook heel veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 180 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Ossenhaas tournedos met stroganoff saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, Ik heb weer een mooie barbecue dag gehad met het klaarmaken van
Gehaktbalspiesjes met bacon jam Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Weer een topdag achter de BBQ, en dit keer met een recept dat
Brisket Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het werd hoog tijd om een echte low & slow klassieker op de barbecue te klaar te