Tonijn Tataki van de BBQ
Tonijn Tataki van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We besloten dat het vandaag een mooie dag was om eens een recept
Niet zoveel eigenlijk. Deze buikspek rub bevat gewoon een aantal knallende kruiden soorten die gewoon thuis horen op varkensvlees. Zoals peper, zout, knoflook, ui, gerookte en normale paprikapoeder. Naast deze bouwstenen brengen cayenne peper en chili in kleine hoeveelheden net dat beetje extra pit. Daarnaast ben ik zelf echt een fan van licht bruine basterdsuiker in het gebruik van mijn rubs. Zorgt gewoon voor een mooie karamelisatie en smaak! Niet te vergeten trouwens, ik heb het zoutgehalte in mijn rubs laag. Dan kan je wat mij betreft beter nog wat extra na zouten als de smaak nog niet optimaal is i.p.v. dat je het vlees weg moet gooien vanwege het te zout zijn.
Het belangrijkste verschil tussen gerookte en normale paprikapoeder zit in de smaak en het productieproces. Normale paprikapoeder heeft een milde en zoetige gesmaakt en wordt gemaakt door gedroogde paprika’s fijn te malen. Gerookte paprikapoeder daarentegen krijgt zijn rokerige smaak doordat de paprika’s eerst boven een houtvuur worden gerookt voordat ze worden gemalen. Dit geeft gerechten bij voorbaat al een BBQ achtige smaak. Mooi om deze 2 dus samen in deze barbecue rub te gebruiken. Dan weet je in ieder geval dat verschil ook!
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ, dry rubs en kruidenmixen mee te mengen dan haal ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Wederom erg bedankt voor het lezen van mijn recept! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het mij dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina als je wil, dit kan ik erg waarderen.
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte dry rub voor buikspek toe kunt passen? Kijk dan eens naar onze BBQ recepten categorie of zoek in de zoekbalk naar spareribs recepten. Deze dry rub gemaakt met suiker kan perfect op gerechten die indirect worden bereid en niet direct met het vuur in aanraking komen. Ga je grillen dan kan je deze kruidenmix beter maken zonder dat je suiker toevoegt. Suiker verbrand namelijk op hoge temperatuur en dat wordt dan bitter.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Tonijn Tataki van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We besloten dat het vandaag een mooie dag was om eens een recept
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten
Aziatische bavette spiesjes van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Bij Turn Don’t Burn houden we ervan om te experimenteren met verschillende
Spareribs met kersen marinade Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, we kennen ze natuurlijk allemaal wel. Er is toch werkelijk ook niets lekkerder
top rub trouwens al je rubs zijn lekker en zeker wat zout betreft alle andere zijn meestal veel te zout
Hey Frank,
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren, dat kan ik waarderen en fijn dat de rubs goed smaken! Ik doe dat lage zout inderdaad bewust, beter iets minder dan iets teveel zeg maar.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn