Ga naar de inhoud

Wat is het voordeel van een keramische BBQ?

Bart van Heulen achter de BBQ

Een keramische barbecue ook wel kamado barbecue genoemd is gigantisch in trek op het moment. Je vindt ze op allerlei plekken en zelfs in de supermarkt verkopen ze deze barbecues gewoon. Maar waarom is dit eigenlijk zo? En wat zijn nou de voordelen van zo’n keramische barbecue? ik ga het je helemaal uitleggen in dit artikel. Wellicht heb jij er dan binnenkort ook een in je achtertuin staan!

Perfecte isolatie

Wat maakt een keramische BBQ nu anders als een gewone weber ketel of andere barbecue? Wel, het geheim zit ‘m in de keramische constructie. Dankzij de keramische materialen behoudt deze BBQ warmte als geen ander. Dat betekend dat je met een keramische BBQ de temperatuur veel nauwkeuriger kunt regelen en behouden dan bij een traditionele stalen barbecue. Ga je vervolgens lange sessies doen op een lage temperatuur dan resulteert dit in mals, juicy en vooral heel smaakvol vlees.

Eén BBQ, Talloze Mogelijkheden

Een keramische BBQ is niet zomaar een barbecue. Het is een porseleinen kunstwerk dat je in staat stelt om verschillende barbecue technieken toe te passen. Of je nu wilt grillen, roken, met gietijzeren pannen wil werken of zelfs pizza wilt maken, hij kan het werkelijk allemaal. Het keramische materiaal zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je gerechten consistent en op de juiste manier worden bereid, ongeacht de methode die je toepast. Daarnaast is het zowel de beginner als de ervaren barbecuer goed te bedienen en heb je deze zo onder de knie. Mocht je de keuze maken om toch voor de keramische BBQ te gaan? Kijk dan eens naar onze blog over 10 BBQ tips voor beginners, hier leer je veel van!

Een keramische BBQ is duurzaam!

Een keramische barbecue koop je voor een langere periode in je leven. Bij veel van de A merken zoals bij een Big Green Egg of Kamado Joe heb je namelijk al snel 25 jaar of zelfs levenslang garantie en dat is natuurlijk ook wel logisch als je zo’n forse investering doet. Je wilt namelijk de zekerheid dat als er iets kapot gaat je dit gewoon netjes vergoed krijgt van de producent of leverancier. Zo kan jij zorgeloos aan je barbecue avontuur beginnen!

Ook perfect voor winter BBQ

Door de isolerende werking van een keramische barbecue kan je met gemak ook in de winter je BBQ op temperatuur houden. Het is dus absoluut geen probleem om een low & slow sessie te doen als het buiten rond het vriespunt is. Je keramische BBQ kan het allemaal. En als je er eenmaal achter bent hoe fantastisch winter BBQ is dan ben je zo verkocht! Niets beters namelijk dan lekker met je dutch oven een winterse stoofpot te maken en deze heerlijk op te eten rondom een kampvuur!

Wat is het voordeel van een keramische BBQ?

Heb je nu vragen over de bovenstaande BBQ tips?

Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onder op deze pagina. We staan je via deze weg graag te woord en helpen je met eventuele vragen en onzekerheden graag op weg.

Andere interessante blogs & recepten

gepofte aardappel BBQ

Gepofte aardappel BBQ recept

Gepofte aardappel BBQ recept Facebook Instagram Door Bart van Heulen Jaja, bijgerechten worden vaak onderschat maar zijn toch wel bijna net zo belangrijk als the

kip shoarma van het spit op de BBQ

Shoarma van het spit op de BBQ

Shoarma van het spit op de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Poahhh, een broodje shoarma van het spit en nog wel zelf gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *