Snelle Pulled Pork van de BBQ
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Ik had pasgeleden van mijn wederhelft een nachtje weg gekregen met een diner savonds bij Black Smoke in Rotterdam. Dit restaurant is onder veel van ons barbecuers al wel een begrip. Voor de mensen die hier nog niet zo bekend mee zijn is de info die ik hier ga vermelden wellicht interessant! Black Smoke is namelijk een van de weinige echte barbecue restaurants in Nederland. Wil je nu meer lezen over Black Smoke en hoe ik dit restaurant heb ervaren? Lees dan lekker verder!
Black Smoke Eigenaar Jord Althuizen is een bekende in de barbecue scene en heeft al een hele reeds aan recepten boeken gepubliceerd. Jord houd zich naast zijn boeken dus ook bezig met een reeds andere zaken waaronder zijn restaurant’s(Black smoke zit ook in Antwerpen). Black Smoke is eerst begonnen in Antwerpen en een aantal jaren daarna ook in Rotterdam. Het restaurant bevind zich in de oude van Nelle fabriek wat een prachtige sfeer en atmosfeer met zich mee brengt en echt perfect past bij barbecue als je het mij vraagt.
Ik ben natuurlijk geen expert, eerder een liefhebber. Het kan daarom goed zijn dat er onderdelen zijn uit deze review waar je je niet in kan vinden, of niet helemaal snapt. Laat het me dan zeker weten onderaan deze pagina bij de reactie mogelijkheid! Ik sta je hier graag te woord.
Je merkt het al een beetje op het moment dat je het terrein van de Van Nelle fabriek op rijd. De industriele feeling komt je hier gewoon tegemoet. Het restaurant sluit hier dan ook echt perfect bij aan. Je merkt gewoon, dat als je hier naar binnen loopt, je echt in een barbecue vibe terecht komt. Een donkere stoere sfeer, met neon verlichting, veel hout en metaal. En vuur, aangezien de keuken/BBQ pit hier gewoon open is. Je ziet dan ook de pitmasters gewoon aan het werk, echt heel tof om te zien.
Zo, een hele mond vol. Maar zo is het letterlijk en figuurlijk ook echt, want man wat is dit een menu zeg. We kregen dus vooraf de menu kaart en kozen hier voor deze World of fire BBQ experience wat inhoud dat je een voorgerecht, de bekende ‘BBQ bonanza'(hierover later meer) en een dessert naar keuze kon kiezen. Oftewel, echt de volledige experience. De enige vereiste was dat je met zijn tweetjes moest zijn, hadden wij even geluk.
Aangezien mijn vrouw helemaal gek is van alles in de hoek van carpaccio kozen we hier voor de steak tartare on fire. En man, wat begint deze avond al bizar goed. het begint met vers gemalen tartaar van Hollstein premium rund ossenhaas. Dus ook niet zomaar een stukje vlees als basis. Vervolgens hebben ze een crème gemaakt van ‘Nduja(die pittige smeerbare worst die ik ook in mijn recept heb gebruik voor deze broodjes worst). Een krokantje gemaakt van brioche voor wat crunch qua structuur. Ingelegde zilveruitjes, gedroogde zwarte olijf en vene cress voor die echte umami smaak.
Een voorgerecht dat klopte op alle fronten. Zoet, zout, zuur, bitter, zachtheid, crunch. De hele mikmak, perfect in balans. Een voorgerecht dat je mij in principe ook midden in de nacht rond een uur of 3 kan serveren als ik al even in dromenland lig, ongekend wat lekker.
Het huzarenstuk van de avond, het hoofdgerecht. Ze noemen dit bij Black Smoke de BBQ bonanza. Dat zal zijn omdat het werkelijk zo’n beetje alles bevat dat je van echte barbecue verwacht. Brisket, pulled pork, pulled beef, buikspek, jerk chicken, verschillende worstjes en qua sides: cornbread en frietjes met truffelmayo en parmezaanse kaas.
Er werd ons geadviseerd bij aanvang van het hoofdgerecht om te beginnen met de brisket, aangezien dit een van de meest gevoelige stukken vlees is van de tafel en deze nog mooi warm was. En deze was echt heel goed. Boterzacht met enkel wat peper en zout gerookt op beuken en eikenhout voor maar liefst 16 uur. Dat proefde je direct terug. Echt een ongekend stuk vlees.
Vervolgens waren er 2 verschillende soorten crispy taco’s met Mexican mole beef en Korean gochujang pork. Allebei erg lekker alleen de beef in mijn optiek iets aan de droge kant. Maar de smaak loog er absoluut niet om!
De Balinese babi gulings tyle buikspek was ook echt fantastisch lekker geserveerd met een USA style cornbread(deze mag in mijn optiek ook echt niet ontbreken bij een BBQ menu als deze) en een gado gado salade.
Als laatste aten we de jerk chicken en de verschillende worstjes die ook erg goed waren van smaak. Vooral de worstjes barstte van smaak. Dit is overigens ook wel het gerecht om mee af te sluiten want na deze kan je echt niet meer haha.
Wat mij betreft dus ook echt wel een mega hoofdgerecht met als enkele opmerking dat de Mexican mole beef iets aan de droge kant was. Verder echt mega en vooral die brisket, manmanman echt gigantisch lekker.
Dit was echt simpelweg ongekend. Bizar hoe je zulke verschillende smaken samen kan brengen in een dessert dat gewoon klopt. Het was een soort eclair gevuld met een crème suisse gemaakt met Don Papa Baroko rum afgetopt met dulce de leche espresso glaze, wat gerookte pecan noten en bacon crumble(want alles is beter met bacon). Vervolgens werd dit geheel nog geserveerd met wat vanille ijs en een shot Don Papa rum.
Echt handsdown een van de beste desserts die ik in mijn leven heb gegeten. Dit klopt gewoon, je moet er alleen wel een klein gaatje voor over hebben want het is best machtig. Maar dan mag wat mij betreft ook als je barbecue eet!
Deze review is geschreven vanuit mijn eigen mening en is bedoeld om jou als lezer te informeren en om te helpen een keuze te kunnen maken. Ik ben in geen enkele vorm geallieerd aan Black Smoke in Rotterdam.
Hopelijk heb je iets aan mijn review gehad! Mocht je nu vragen hebben? schroom dan niet en neem gerust contact met mij op via de reactie mogelijkheid onder deze review. Ik sta je via deze weg graag te woord.
Snelle Pulled Pork van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Pulled pork, de heilige graal van het BBQ-en. Het behoort tot een van
Varkenswangen stoofvlees van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Varkenswangen stoofvlees van de BBQ, een gerecht waarbij de rijke smaak van iberico varkenswangen
Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het internet
Aziatische zalm bonbons van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Aziatische smaken en gerechten, ik hou er wel van. Zo ook weer deze