Ga naar de inhoud

BBQ trends en innovaties 2025

Bart van Heulen achter de BBQ

Ben jij een fervent BBQ liefhebber en ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je BBQ beleving naar een hoger niveau te tillen? Dan zit je hier bij Turn Don’t Burn goed! In de wereld van barbecueën staat innovatie nooit stil en 2025 brengt ons een aantal gave trends en innovaties op het gebied van BBQ. Of je nu je eigen BBQ vaardigheden wilt verbeteren of op zoek bent naar het perfecte cadeau voor die BBQ fanaat in je leven, bij Turn Don’t Burn hebben we alle nieuwste trends en innovaties in huis. Lees verder en ontdek wat dit jaar echt uitspringt qua onderwerp.

Warm & koud roken

De smaak van rook is een essentieel onderdeel van BBQ, en in 2025 zien we een groeiende trend in het gebruik van rook infusies. Van fruitige rookchips tot aromatische houtsoorten zoals cederhout en hickory, BBQ-liefhebbers experimenteren met verschillende rookhout soorten om hun gerechten een unieke en klassieke smaak te geven.

Pellet grills

Technologie heeft zijn weg gevonden naar de BBQ-wereld, en pellet grills worden steeds populairder. Denk aan slimme BBQ’s met ingebouwde thermometers, WiFi en geavanceerde temperatuurregeling systemen. Deze grills zoals de Traeger Ironwood L die ik momenteel aan het testen ben, maken het gemakkelijker dan ooit om de perfecte gerechten te bereiden. Een kind kan werkelijk de was doen.

Experimentele smaakcombinaties

BBQ-liefhebbers zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties om hun gerechten naar een hoger niveau te tillen. In 2025 zien we gedurfde experimenten met zoete en pittige sauzen, gedurfde BBQ kruiden combinaties en zelfs het toevoegen van fruit aan hartige gerechten voor een verrassende twist.

Sous-vide en BBQ

De combinatie van sous-vide koken en BBQ is een trend die in 2025 aan populariteit wint. Met behulp van een sous-vide apparaat/stick om je vlees eerst te garen en daarna af te werken op de grill, kun je ongelooflijk mals en sappig vlees bereiken met perfecte grill strepen. Zo hoef je niet meer 12 uur bij de BBQ te staan als je perfecte shortribs wilt maar kan je dit gewoon 24 uur in een badje met warm water vooraf laten garen.

Barrel smokers

Barrel smokers, ook wel bekend als drum smokers, zijn een nieuwe favoriet onder BBQ liefhebbers. Deze verticale rookovens bieden een gelijkmatige warmteverdeling en zijn zeer efficiënt in het behouden van rook en warmte. Ze zijn perfect voor low and slow en ook voor hot and fast BBQ-sessies.

Online BBQ communities

Naast de fysieke BBQ wereld bloeien online BBQ communities steeds meer op. Via platforms en sociale media als Facebook en Instagram kunnen BBQ-liefhebbers van over de hele wereld recepten delen, tips uitwisselen en zich laten inspireren door elkaars BBQ avonturen. Zo hebben wij ook onze eigen BBQ community op facebook en hebben we een serieus Instagram kanaal waar we wekelijks nieuwe blogs en recepten op plaatsen. Zo blijven jullie volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

De Barbecue trends en innovaties van dit jaar

Heb je nu vragen over de bovenstaande BBQ tips?

Schroom dan niet, en neem gerust contact met ons op. We hebben bij Turn Don’t Burn een bevlogen team met specialisten die je maar wat graag helpen om je BBQ beleving te verbeteren. We geven je maar wat graag meer BBQ tips. Je neemt simpelweg contact op via de reactie mogelijkheid onder deze blog. 

Andere interessante blogs & recepten

Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus

Griekse Kipspiesjes met Knoflooksaus

Griekse kipspiesjes met knoflooksaus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Griekse keuken, we houden er volgens mij allemaal wel van. Buiten de gyros

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *