Meteen naar de inhoud

Gegrilde ananas van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Door Bart van Heulen, Recept 62 28-2-2022

Het was weer eens tijd om een lekker dessert klaar te maken op de BBQ. Dit keer zijn we aan de slag gegaan met ananas. Dit heerlijke frisse zoetzure stuk fruit wat oorspronkelijk afkomstig is uit Brazilië, Paraguay en Bolivia doet het echt heel goed op de BBQ! Wij gaan je hieronder laten zien waarom deze het zo goed doet op de BBQ en wat je precies allemaal nodig hebt om deze lekkere gegrilde ananas klaar te maken.

Wat houdt dit gegrilde ananas dessert precies in?

Het is eigenlijk heel simpel en om dit gerecht klaar te maken heb je maar 3 ingrediënten nodig. Een ananas, bruine basterd suiker en kaneel. De reden dat je met deze 3 ingrediënten dit heerlijke nagerechtje klaar kunt maken komt eigenlijk door het karamelliserende effect van de basterd suiker. Dit zorgt voor een soort karamel achtige ananas bite, echt heel lekker!
 

Directe bereiding

We bereiden deze gegrilde ananas direct op de BBQ, wat betekend dat we de ananas rechtsreeks boven de kolen grillen. Je moet er in dit geval wel rekening mee houden dat suiker snel verbrand, je zal de ananas dus wel actief moeten blijven draaien. Het is in dit geval dus ook een goed idee om een koude zone in je BBQ te maken zodat als de vlammen te hoog worden je de ananas kunt verplaatsten naar het koude gedeelte.

Dus, hoe maak je deze gegrilde ananas op de BBQ?

Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leggen we stap voor stap uit wat je dient te doen en wanneer je dat dient te doen.

Gegrilde ananas van de BBQ!

Een heerlijk dessertje van de BBQ die je zo in elkaar flanst. Het bevat maar 3 ingrediënten dus probeer het maar eens uit!
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans, BBQ, Braziliaans
Trefwoord ananas bbq, ananas dessert, pineapple bbq
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 personen
calorieën 400kcal
Kosten 10 euro

Uitrusting

 • 1 BBQ
 • 6 saté prikkers

Ingrediënten

 • 1 hele ananas
 • 4 eetlepels bruine basterd suiker
 • 1 snufje kaneel

Instructies

 • Snijd allereerst de bovenkant en onderkant van de ananas af. Snijd vervolgens de schil rondom van de ananas af zodat je de gehele vrucht ontzien hebt van de schil. Snijd vervolgens van bovenaf naar beneden in 6 punten. Nadat je de ananas in 6 even grote delen hebt gesneden dien je alleen nog de kern te verwijderen. Dit is wel eetbaar maar wat harder als de rest van het vruchtvlees. Snijd dit dus bij alle 6 stukken weg.
  ananas bbq
 • Steek vervolgens de saté prikkers in de stukken ananas en leg deze op een snijplank. Nu is het tijd de basterdsuiker te mengen met de snuf kaneel en dit vervolgens over alle stukken te verspreiden. Zorg ervoor dat alle kanten van de ananas bedekt zijn door het basterdsuiker mengsel zodat je dit mooi evenredig kan grillen straks.
  ananas bbq
 • Steek de BBQ vervolgens aan en ga voor een directe bereiding. grill de ananas boven de kolen en draai ze steeds om. Zorg er voor dat je de ananas goed in beweging houdt want je wil niet dat de suiker verbrand. Dit kan vrij snel gaan.
  Op het moment dat je de ananas rondom hebt gegrild is het tijd om deze van de BBQ af te halen.
  ananas bbq
 • Nu is het tijd om de ananas te serveren. Je kan er voor kiezen om het zo uit de hand lekker op te eten of te serveren met een bolletje ijs, dat is ook erg lekker!
  Geniet ervan!

Heb je deze gegrilde ananas zelf op de BBQ gemaakt?

Laat het ons dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief! We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte. 

Ben je naast dit gegrilde ananas dessert ook geïnteresseerd in andere desserts van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de categorie BBQ desserts. Hier hebben we allerlei soorten desserts uitgewerkt die je kan maken op de BBQ. De desserts hebben zowel lange als korte bereidingstijden zoals dit ananas dessert. Kijk dus zelf maar eens als je op zoek bent naar meer BBQ inspiratie! 

Turn don’t Burn voor alles rondom BBQ!

Mocht je nog op zoek zijn naar spullen om je eigen BBQ arsenaal te verbreden en je BBQ ervaring te verbeteren? Kijk dan eens in onze webshop. We hebben BBQ’s, accessoires, rubs/kruiden, sauzen, rookhout, leren schorten en veel meer in ons assortiment en leveren dit graag naar je uit! Bestel het via de webshop knop bovenin het menu.

IQ Grills Large

Naast allerlei soorten accessoires, kruiden en sauzen zijn wij ook trotse dealer van het merk IQ Grills. De IQ Grills 22” Large Kamado BBQ wel te verstaan. Deze kamado BBQ is gemaakt van mulliet keramiek en heeft 20 jaar garantie op alle keramische delen. Dat is wat anders als de rest van de markt! Daarnaast worden deze compleet verkocht een rits aan accessoires zo dat je voorlopig niet anders meer hoeft te kopen. Je bent feitelijk in één keer klaar! Mocht je nu vragen hebben naar aanleiding van deze kamado BBQ of andere producten uit onze webshop? Vraag het ons dat gerust via de WhatsApp knop rechtsonder in beeld of via het contactformulier op de contactpagina. We staan je graag te woord!

En denk eraan,

Turn don’t Burn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
Logo Turn don't Burn Nieuw

Hey BBQ enthousiast!

Bestel vandaag en krijg 5% korting op je bestelling in onze webshop! Gebruik code: 5RWHY3YK

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.