Welke drankjes passen bij een barbecue?

Wanneer je een barbecue organiseert ben je natuurlijk vooral bezig met het lekkerste vlees, de barbecue zelf en de bijgerechten. Van lekkere salades tot knapperig brood. Maar ook lekkere drankjes zijn een onderdeel van de barbecue welke de nodige aandacht verdienen. Soms wordt dit nog wel eens vergeten, iets wat je niet over het hoofd moet zien want een lekker drankje maakt een barbecue pas echt compleet. Nieuwsgierig welke drankjes altijd een hit zijn? Lees snel verder.
De klassiekers
Je hebt mensen die houden van experimenteren en je hebt mensen die gewoon gaan voor de dingen waar ze altijd voor gaan. Voor die laatste categorie is het goed om een aantal zaken standaard in huis te hebben bij een barbecue, waaronder witte en rode wijn. Rode wijn kopen hoef je echter niet bij een dure speciaalzaak te doen maar kan al gewoon in de supermarkt. De kwaliteit is daar tegenwoordig zo goed dat niemand het verschil zal merken, behalve jij in de prijs. Naast bier en wijn is het goed om de standaard frisdranken te hebben. Cola, sinas en 7up zijn vaak voldoende, doe dit wel van de A-merken zodat iedereen zijn favoriete frisdrankje kan drinken. En water, veel water. Want alleen maar alcohol is natuurlijk nooit een goed idee.
De exotische drankjes
Naast de standaardsmaken is het leuk om bij een barbecue voor wat exotische aanvullingen te gaan. Denk aan Corona biertjes met een citroentje of andere soorten witbier. Ook zelf cocktails en mixdrankjes maken wordt gewaardeerd. Natuurlijk ben je geen professionele bartender dus hoef je niet een hele drankenkaart tevoorschijn te toveren. Maar bijvoorbeeld een kan sangria maken met zoete rode of witte wijn met hierin vers fruit is enorm leuk. Ook zelf gin tonics maken wordt vaak als een welkome afwisseling gezien. En terugkomend op dat water, daar kun je ook een verrassende twist aan geven door er fruit en kruiden door te doen. Dus maak de exoot blij en pak uit met leuke combinaties.
De alcoholvrije drankjes
Iets wat ook steeds belangrijker wordt is de non-alcoholische afdeling qua drank. Mensen willen wel de smaak en de uitstraling van een biertje, maar niet de percentages alcohol. Als gastheer of -vrouw kun je hier alleen maar respect voor opbrengen. Dus beloon dit gedrag met een aanbod aan alcoholvrije opties. Wanneer je dit doet, laat je zien dat je snapt dat mensen geen alcohol drinken maar dat er toch een aanbod is. Dit geldt niet alleen voor bier, maar ook voor wijn en zelfs soms sterke drank. De tijd dat mensen die geen alcohol drinken alleen maar de hele avond cola dronken, ligt (gelukkig) achter ons.
Kortom, een barbecue vraagt om de nodige voorbereiding. Niet alleen qua eten, maar ook zeker qua drinken. Investeer hier wat tijd en moeite in en het zal de feestvreugde bij de barbecue acuut verhogen. En vergeet ook zeker niet zelf een lekker drankje erbij te pakken wanneer alles goed loopt, dat heb je dan ook zeker op dat moment meer dan verdient. Proost!