Ga naar de inhoud

Philly Cheese Steak van de BBQ

Bart van Heulen, TurndontBurn

Oh mennn, wat was dit lekker zeg! Een philly cheese steak maar toch ook weer niet. We hebben het maar gewoon weer eens op onze eigen manier gedaan en wat heeft dit goed uitgepakt zeg. En zo simpel om te maken ook? Philly cheese steak fans, lees verder! Deze versie ga je lekker vinden! Ook als je nog niet eerder een cheese steak hebt gegeten trouwens, haha. 

Wat is een philly cheese steak precies? 

Een philly cheese steak is een sandwich die inmiddels 80 jaar geleden is verzonnen door Pat’s steaks in het zuiden van Philadelphia. De reden dat deze sandwich al zo lang bestaat is omdat de ingrediënten gewoon fantastisch samen gaan. Mocht je er dus nog nooit een gegeten hebben dan raad ik je het zeker aan en is dit je geluksdag! Het officiële recept van de cheese steak is met rib eye steak en een speciale hoagie roll ofwel broodje. Deze hebben we in ons recept niet tot onze beschikking dus zie hier onze wat vernederlandste versie. Mocht je nu wel de echte officiele versie willen maken dan is het simpelweg de afbakbroodjes vervangen door de hoagie roll en de entrecote vervangen door de ribeye steak!

Waar begin je bij het philly cheese steak recept?

Je heb naast een BBQ maar een aantal boodschappen nodig. Deze zal ik even voor je onder elkaar zetten. We gaan in dit recept uit van 4 personen. Wil je meer maken dan is het gewoon zaak dit recept te verdubbelen. 

  • 4 nog af te bakken stokbroodjes
  • 3 entrecotes zoals deze black angus entrecotes van the Butchery
  • 2 uien
  • 400 gram geraspte cheddar kaas
  • 200 ml verse nog niet geklopte slagroom
  • 2 eetlepels dry rub voor rund van Van Beekum Specerijen
  • 1 eetlepel roomboter of vloeibare bakboter 

Stap 1, Pas rub toe en grill entrecotes

Rub je entercotes van tevoren met de BBQ rub en grill ze direct tot 55 graden kerntemperatuur voor medium rare en 60 graden kerntemperatuur voor medium. Laat het vlees na de bereiding eerst 10 minuten onder aluminiumfolie zodat het vocht dat aan de oppervlakte is gaan liggen tijdens de bereiding mooi terug in het vlees kan trekken. Snijd ze naderhand tegen de draad in hele dunne reepjes zodat je deze mooi op je stokbroodjes kunt beleggen straks. 
philly cheese steak

Stap 2, kaassaus, uitjes en stokbrood bereiden 

Vervolgens meng je de cheddar en de slagroom in een pannetje bijeen en roert deze door totdat dit een gladde mooie kaassaus wordt. Snijd vervolgens de uien in halve ringen en voeg deze samen met de eetlepel roomboter in een pan en laat de ui bakken totdat deze een mooie glans krijgt zoals op onderstaande foto. Als laatste maak je de stokbroodjes klaar zoals op de verpakking is aangegeven. Deze zaken kan je allemaal op de BBQ bereiden als je de BBQ na het directe grillen klaarmaakt voor indirect BBQ-en, je BBQ werkt dan feitelijk als een oven en je kan dus prima de stokbroodjes hierop maken. 
philadelphia kaas broodje

Stap 3, stokbroodjes beleggen 

Nu alle ingrediënten klaar zijn is het zaak de stokbroodjes open te snijden en deze eerst te beleggen met de dungesneden entrecote. lepel vervolgens een paar flinke lepels van de kaassaus erop en maak het af met de gekarameliseerde uitjes. 
 
Et voilà! Dus niet helemaal zoals het officiële philly cheese steak recept maar toch verrekte lekker! 
philly cheese steak

Laat ons weten wat je van de philly cheese steak vond!

Wij hopen dat je werkelijk net zo hebt genoten van dit philly cheese steak recept als dat wij hebben gedaan. De kaas saus in combinatie met de entrecote en BBQ rub is werkelijk niet normaal lekker. Mocht je nu zelf ook genoten hebben of mochten er bepaalde zaken zijn die jij anders doet als wij dan horen we het graag via de reviewmogelijkheid onderaan de pagina. We waarderen dit zeer!

Wil je daarnaast meer van dit soort recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!  

Ben je naast deze philly cheese steak ook wel geïnteresseerd in andere soorten snelle lekkere dingen van de BBQ? Kijk dan gerust eens naar de zalm-bacon bites, jalapeno poppers, krokante buikspek en picanha met cowboy boter saus recepten. Mocht een van deze recepten nou toch niet helemaal zijn waar je naar op zoek bent? Kijk dan even naar onze algemene BBQ recepten pagina. Hier vind je een inmiddels behoorlijke bibliotheek met allerlei recepten. Er zit vast wel wat voor je tussen!

Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

philly cheese steak
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Philly Cheese Steak van de BBQ

Woaaaahh, een dikke vette philly cheese steak die we net even anders doen als normaal! Entrecote, Gekarameliseerde ui en een zelfgemaakt cheese wizz. Werkelijk mega!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord cheese steak, cheese steak maken, philly cheese, philly cheese steak
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 900kcal
Kosten 25 euro

Uitrusting

  • BBQ
  • 2 gietijzeren skillets of andere BBQ pannetjes

Ingrediënten

  • 4 stuks stokbroodjes (nog af te bakken)
  • 3 stuks black angus entrecotes
  • 2 stuks uien
  • 400 gram geraspte cheddar kaas
  • 200 ml verse slagroom( nog niet geklopt)
  • 2 eetlepels dry rub voor rund
  • 1 eetlepel roomboter of vloeibare bakboter

Instructies

  • Pas rub toe en grill entrecotes
    Rub je entrecotes van tevoren met de BBQ rub en grill ze direct tot 55 graden kerntemperatuur voor medium rare en 60 graden kerntemperatuur voor medium. Laat het vlees na de bereiding eerst 10 minuten onder aluminiumfolie zodat het vocht dat aan de oppervlakte is gaan liggen tijdens de bereiding mooi terug in het vlees kan trekken. Snijd ze naderhand tegen de draad in hele dunne reepjes zodat je deze mooi op je stokbroodjes kunt beleggen straks.
    philly cheese steak
  • Kaassaus, uitjes en stokbrood bereiden 
    Vervolgens meng je de cheddar en de slagroom in een pannetje bijeen en roert deze door totdat dit een gladde mooie kaassaus wordt. Snijd vervolgens de uien in halve ringen en voeg deze samen met de eetlepel roomboter in een pan en laat de ui bakken totdat deze een mooie glans krijgt zoals op onderstaande foto. Als laatste maak je de stokbroodjes klaar zoals op de verpakking is aangegeven. Deze zaken kan je allemaal op de BBQ bereiden als je de BBQ na het directe grillen klaarmaakt voor indirect BBQ-en, je BBQ werkt dan feitelijk als een oven en je kan dus prima de stokbroodjes hierop maken. 
    philadelphia kaas broodje
  • Stokbroodjes beleggen 
    Nu alle ingrediënten klaar zijn is het zaak de stokbroodjes open te snijden en deze eerst te beleggen met de dungesneden entrecote. lepel vervolgens een paar flinke lepels van de kaassaus erop en maak het af met de gekarameliseerde uitjes.  Et voila! Dus niet helemaal zoals het officiële philly cheese steak recept maar toch verrekte lekker! 
    philly cheese steak

Voedingswaarden

Calories: 900kcal

2 gedachten over “Philly Cheese Steak van de BBQ”

  1. 88b0e1f6d6a242e585f995a0c4f84d75?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

    5 sterren
    Goedemiddag.Bart van Heulen.
    In ėėn woord te zeggen geweldig de philly cheese steak . Heb het op de Kamado gemaakt.met vriendelijke groet reijer van de Krol

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Goedemiddag Reijer,

      Wat fijn om te lezen dat de cheese steak gesmaakt heeft! En heel tof dat je de tijd hebt genomen om te reageren op dit recept. Dat helpt mij dan weer en brengt dit bij meer andere mensen aan het licht.

      Ik heb het recept tevens ook op de kamado gemaakt en dat ging super!

      Groetjes,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept