Woaaaahh, een dikke vette philly cheese steak die we net even anders doen als normaal! Entrecote, Gekarameliseerde ui en een zelfgemaakt cheese wizz. Werkelijk mega!
Pas rub toe en grill entrecotesRub je entrecotes van tevoren met de BBQ rub en grill ze direct tot 55 graden kerntemperatuur voor medium rare en 60 graden kerntemperatuur voor medium. Laat het vlees na de bereiding eerst 10 minuten onder aluminiumfolie zodat het vocht dat aan de oppervlakte is gaan liggen tijdens de bereiding mooi terug in het vlees kan trekken. Snijd ze naderhand tegen de draad in hele dunne reepjes zodat je deze mooi op je stokbroodjes kunt beleggen straks.
Kaassaus, uitjes en stokbrood bereiden Vervolgens meng je de cheddar en de slagroom in een pannetje bijeen en roert deze door totdat dit een gladde mooie kaassaus wordt. Snijd vervolgens de uien in halve ringen en voeg deze samen met de eetlepel roomboter in een pan en laat de ui bakken totdat deze een mooie glans krijgt zoals op onderstaande foto. Als laatste maak je de stokbroodjes klaar zoals op de verpakking is aangegeven. Deze zaken kan je allemaal op de BBQ bereiden als je de BBQ na het directe grillen klaarmaakt voor indirect BBQ-en, je BBQ werkt dan feitelijk als een oven en je kan dus prima de stokbroodjes hierop maken.
Stokbroodjes beleggen Nu alle ingrediënten klaar zijn is het zaak de stokbroodjes open te snijden en deze eerst te beleggen met de dungesneden entrecote. lepel vervolgens een paar flinke lepels van de kaassaus erop en maak het af met de gekarameliseerde uitjes. Et voila! Dus niet helemaal zoals het officiële philly cheese steak recept maar toch verrekte lekker!