Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Weer eens een mooi recept met buikspek en dan echt ook eentje die perfect is om uit te delen. Deze Oosterse buikspek sliders is er echt zo een. Van dat boterzachte vlees, mooi gekruid en gelakt. Met een licht pittige sriracha mayonaise en wat knapperige garnering. En dat dan allemaal ook nog op zo’n leuk klein broodje. Wat wil je nou nog meer voor je verjaardag of feestje? Ik dacht het al, niet veel! Laat me je meenemen hoe je deze Oosterse buikspek sliders precies maakt.
Een mooie zelfgemaakte kruidenmix met komijn, gember, gerookte paprika, knoflook en een beetje zout zorgen voor de basis. We voorzien het vlees vervolgens met een mooie dosis rook in de barbecue en lakken het vervolgens met een zelfgemaakte laksaus bestaand uit soja, hoisin, honing en ketjap manis. Uiteindelijk serveren we het buikspek op de slider met een mooi dotje sriracha mayonaise, ook deze maken we lekker zelf! Dikke bak oosters dacht ik zo.
We garen in dit recept het buikspek door naar een kerntemperatuur van 85 graden Celsius. Je leest in sommige recepten ook wel eens 70 of 75. Wij doen dit dus niet en dat doen we met een reden. Richting de 85 graden wordt het buikspek zo verschrikkelijk zacht, dat je eerder het idee hebt dat je biefstuk eet, dan een stuk spek. Het spierweefsel is dan grotendeels omgezet in vet en dit merk je qua malsheid. Bij een kerntemperatuur van 70 of 75 graden is dit gewoon minder het geval. Dit betekend niet dat je buikspek dan niet lekker is, maar zo is het wat ons betreft net beter. En zeker de tijd die het wachten langer duurt waard.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit buikspek sliders recept ook heel veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 180 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Reverse seared Tomahawk BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een monster stuk vlees is dit zeg, de tomahawk! Tijdens de bereiding
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
De beste hamburger Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een mooie catchy titel he, dacht ik zo. Maar ik wist ook even niet wat