Deze kleine keukenspullen zijn heel handig bij de BBQ
De barbecue aansteken op een warme dag is altijd een goed idee! Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of gewoon houdt van gezellig buiten eten, de juiste keukenspullen kunnen het BBQ-plezier nog groter maken. Hier zijn een paar items die onmisbaar zijn voor een geslaagde barbecue.
Ovenwanten
Als je met hete kolen en grillroosters werkt, zijn goede wanten een absolute must. Ze beschermen je handen tegen de hitte en zorgen ervoor dat je gemakkelijk en veilig kunt grillen. Je kunt hiervoor echte barbecuehandschoenen gebruiken. Daar zitten mooie exemplaren tussen, bijvoorbeeld van prachtig leer. Geen barbecuehandschoenen in huis? Geen nood, want een stevige set ovenwanten volstaat ook prima. De ovenwanten voorkomen dat je je vingers verbrandt terwijl je vlees, vis of groente omdraait. Vergeet dus niet om deze bij de hand te hebben! Tip: ben je op zoek naar goede ovenwanten? Kijk dan eens bij HEMA.
Tangen en spatels
Een goede BBQ-tang is essentieel om vlees en groente gemakkelijk te kunnen draaien. Zorg voor een lange tang, zodat je niet te dicht bij het vuur komt. Een spatel is handig voor het omdraaien van burgers en vis, en met een extra brede spatel voorkom je dat je vlees uit elkaar valt. Gelukkig hebben we veel items die handig zijn voor het barbecueën standaard al in de keukenla liggen. Naast spatels zijn bijvoorbeeld ook vleesvorken heel praktisch.
Een bakkwastje
Een stukje gereedschap dat in veel keukenkastjes ontbreekt, terwijl het ontzettend nuttig is, is het bakkwastje. In de keuken gebruik je het om saus aan te brengen op vlees of groente. Dit geeft extra smaak en voorkomt dat je vlees uitdroogt. Je kunt zo’n kwastje ook gebruiken om een bakblik of ovenplaat in te vetten. En wat in de keuken kan, kan buiten bij de barbecue natuurlijk ook heel goed: breng tijdens het grillen regelmatig een nieuwe laag marinade aan voor het beste resultaat. Zo’n kwastje is klein, maar fijn!
Aluminium schalen
Veel mensen hebben nog wel een paar oude achterin de keukenkast liggen, overgehouden van een verjaardag: aluminium schalen. Haal dergelijke schalen ook zeker uit de kast als je gaat barbecueën. Aluminium schalen zijn handig voor het bereiden van groentes en kleine gerechten op de BBQ. Ook kun je ze gebruiken om vlees te laten rusten nadat het van de grill komt. Bovendien houden ze de BBQ schoon, omdat je minder restjes op het rooster hebt liggen. Heb je ook nog aluminiumfolie in de la liggen? Gebruik dat dan om bijvoorbeeld aardappels of paprika’s in te vouwen. Aardappels kun je in folie tussen of net boven de kolen leggen. Een klein half uurtje wachten en je hebt heerlijke gepofte aardappels!
Vleesthermometer
Misschien wel het kleinste keukengereedschap dat ook heel nuttig is voor bij het barbecueën: de vleesthermometer. Een vleesthermometer is een ideaal hulpmiddel om je vlees perfect te garen. Zeker bij grotere stukken vlees, zoals kip of een hele steak, wil je zeker weten dat het niet rauw van binnen is. Met een thermometer kun je precies de temperatuur meten, zodat je vlees sappig en perfect gegaard is. Met deze handige keukenspullen wordt jouw BBQ niet alleen lekkerder, maar ook een stuk gemakkelijker en veiliger.