Ga naar de inhoud

Steak and eggs breakfast sandwich

Er zijn van die gerechten die je echt blij maken. Deze Steak & Eggs Breakfast Sandwich is er zo eentje. Een broodje dat alles heeft: zachte biefstuk, een perfect gebakken eitje, avocado, een mooi sausje en een knapperig geroosterde bagel van de barbecue. Voeg daar eventueel wat gesmolten cheddar kaas aan toe en je hebt een ontbijt, of lunch, of diner waar je met veel blijdschap naar terug kijkt. Dit is comfortfood op hoog niveau. Simpel, stevig en vol met de juiste smaken. Echt genieten!

Waarom steak & eggs in de basis al zo goed werkt

De combinatie van biefstuk en ei is een klassieker die vooral in Amerika heel veel gegeten wordt. Het zoute, malse vlees met het romige eigeel is gewoon pure magie. Zeker als je het van de BBQ haalt, met die lichte rooksmaak en het krokant gebakken brood. Het is een Amerikaans ontbijt op z’n best. Die eigenlijk ook heel goed in de middag of avond kan. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit!

Hoe maak je de perfecte steak & eggs sandwich op de BBQ

Je grilt de biefstuk direct op hoge temperatuur, zodat hij mooie grillstrepen krijgt. Vervolgens laat je hem even rusten terwijl je het eitje bakt op de plancha of skillet. Het brood rooster je kort op de barbecue, zodat het net wat knapperiger wordt.

De kerntemperatuur van de biefstuk is hier erg belangrijk:

  • Rare: 48–50°C
  • Medium rare: 52–54°C
  • Medium: 56–58°C
 

Gebruik altijd een goede kernthermometer, om precies te weten wanneer je steak perfect is.

Tips voor de ultieme breakfast sandwich

  1. Gebruik een mooie bagel zoals wij doen in dit recept of ga voor een mooie brioche of kaiser broodje als je van hartig houdt. 
  2. Bak het ei in wat roomboter voor extra smaak, en laat de dooier lekker zacht
  3. Voeg een pittige saus toe, zoals sriracha mayo wat wij in dit recept doen of bijvoorbeeld een chimichurri.
  4. Laat de steak altijd een paar minuten rusten voor je hem aansnijdt, dan blijven de sappen mooi in het vlees.
 
Oke goed, laten we lekker beginnen! 

Steak and eggs breakfast sandwich

Heerlijke bagels met steak, ei, avocado en een mooi sausje. Veel simpeler als dit wordt het niet, maar dit is zo fantastisch lekker he!
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Trefwoord breakfast sandwich, steak & eggs, steak and eggs
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Servings 2 personen
Calorieën 550kcal

Uitrusting

Ingrediënten

  • 2 stuks denver steak of andere biefstuk
  • 2 bagels
  • 2 eieren
  • 0.5 avocado in plakjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sriracha
  • 1 eetlepel roomboter
  • zout & peper naar smaak
  • 2 plakjes cheddar kaas(optioneel)

Instructies

  • We beginnen in dit recept om de barbecue in te richten met een plancha gedeelte om een eitje te kunnen bakken en een gedeelte rooster om de steak te kunnen grillen. We gaan daarbij voor een temperatuur van 200 graden Celsius.
    Barbecue aansteken
  • Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt grillen we eerst kort de bagels aan de binnenkant zodat deze mooi krokant zijn. Daarna doen we wat roomboter op de plancha en bakken we de eitjes. Aan de andere kant op het rooster grillen we de steaks tot een kern temperatuur van 50 graden Celsius. Als deze temperatuur is bereikt halen we de steaks eraf en laten we deze 5 minuten rusten. De temperatuur stijgt dan nog door naar 52-53 graden wat perfect medium rare is. Wil je een hogere eindtemperatuur en een andere gaarheid? Kijk dan even naar de info in de inleiding van dit recept.
    denver steak direct grillen en eitjes bakken
  • Terwijl de steak ligt te rusten snijden we de avocado in dunne plakjes en is het tijd om de bagels te beleggen. Begin met een laagje van de sriracha mayonaise en leg hier vervolgens van de dunne plakjes avocado op. Hierna snijd je de steak aan als deze heeft gerust, dit doe je in dunne plakjes en bedek je de avocado met een laag steak. Doe hier nu peper en zout op naar wens en hierna top je het geheel af met het gebakken eitje. Doe als laatste het kapje erop.
    Je kan nu heerlijk eten!
    steak and eggs breakfast sandwich

Voedingswaarden

Calories: 550kcal

Heb je zelf deze steak & eggs sandwich op de BBQ gemaakt?

Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.

Meer zin gekregen in barbecueën na dit breakfast sandwich recept?

Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten.  Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!

BBQ’en leer je bij Turn Don’t Burn

Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.

En denk eraan,

Turn Don’t Burn

Andere recepten & blogs

Flank steak van de BBQ

Flank steak met romesco saus

Flank steak met romesco saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eentje voor in de boeken, de recepten boeken van Turn Don’t Burn.

boeuf bourguignon maken op de barbecue

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne

Laat hier je review achter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept