
Flank steak met romesco saus
Flank steak met romesco saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eentje voor in de boeken, de recepten boeken van Turn Don’t Burn.
Er zijn van die gerechten die je echt blij maken. Deze Steak & Eggs Breakfast Sandwich is er zo eentje. Een broodje dat alles heeft: zachte biefstuk, een perfect gebakken eitje, avocado, een mooi sausje en een knapperig geroosterde bagel van de barbecue. Voeg daar eventueel wat gesmolten cheddar kaas aan toe en je hebt een ontbijt, of lunch, of diner waar je met veel blijdschap naar terug kijkt. Dit is comfortfood op hoog niveau. Simpel, stevig en vol met de juiste smaken. Echt genieten!
De combinatie van biefstuk en ei is een klassieker die vooral in Amerika heel veel gegeten wordt. Het zoute, malse vlees met het romige eigeel is gewoon pure magie. Zeker als je het van de BBQ haalt, met die lichte rooksmaak en het krokant gebakken brood. Het is een Amerikaans ontbijt op z’n best. Die eigenlijk ook heel goed in de middag of avond kan. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit!
Je grilt de biefstuk direct op hoge temperatuur, zodat hij mooie grillstrepen krijgt. Vervolgens laat je hem even rusten terwijl je het eitje bakt op de plancha of skillet. Het brood rooster je kort op de barbecue, zodat het net wat knapperiger wordt.
De kerntemperatuur van de biefstuk is hier erg belangrijk:
Gebruik altijd een goede kernthermometer, om precies te weten wanneer je steak perfect is.



Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn

Flank steak met romesco saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eentje voor in de boeken, de recepten boeken van Turn Don’t Burn.

Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een

Boeuf bourguignon Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne

Chuck eye steak met bourbon whiskey boter Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het was weer eens tijd voor een mooie gegrilde steak. Want