We beginnen in dit recept om de barbecue in te richten met een plancha gedeelte om een eitje te kunnen bakken en een gedeelte rooster om de steak te kunnen grillen. We gaan daarbij voor een temperatuur van 200 graden Celsius.
Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt grillen we eerst kort de bagels aan de binnenkant zodat deze mooi krokant zijn. Daarna doen we wat roomboter op de plancha en bakken we de eitjes. Aan de andere kant op het rooster grillen we de steaks tot een kern temperatuur van 50 graden Celsius. Als deze temperatuur is bereikt halen we de steaks eraf en laten we deze 5 minuten rusten. De temperatuur stijgt dan nog door naar 52-53 graden wat perfect medium rare is. Wil je een hogere eindtemperatuur en een andere gaarheid? Kijk dan even naar de info in de inleiding van dit recept.
Terwijl de steak ligt te rusten snijden we de avocado in dunne plakjes en is het tijd om de bagels te beleggen. Begin met een laagje van de sriracha mayonaise en leg hier vervolgens van de dunne plakjes avocado op. Hierna snijd je de steak aan als deze heeft gerust, dit doe je in dunne plakjes en bedek je de avocado met een laag steak. Doe hier nu peper en zout op naar wens en hierna top je het geheel af met het gebakken eitje. Doe als laatste het kapje erop. Je kan nu heerlijk eten!