Ga naar de inhoud

Kamado BBQ Kopen?

Ben je op zoek naar informatie over kamado BBQ’s? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op mijn blog vindt je alles wat je wil weten over deze unieke en veelzijdige barbecues. We zullen beginnen met een introductie over wat een kamado BBQ precies is en waarom het zo populair is onder grillmasters en achtertuin hobbyisten. Vervolgens zullen we dieper ingaan op de verschillende soorten kamado BBQ’s die er op de markt zijn en welke types het beste bij jouw wensen en behoeften past. We zullen ook aandacht besteden aan de verschillende accessoires en hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor kamado BBQ’s, en hoe je deze kunt gebruiken om de best mogelijke resultaten te behalen. Tot slot zullen we enkele van de beste recepten en BBQ technieken bespreken die je kunt gebruiken om het meeste uit jouw kamado BBQ te halen. Dus blijf lezen om alles te weten te komen over kamado BBQ’s en hoe je ervoor kan zorgen dat jij de juiste kamado kiest om te kopen!

Wat is een kamado BBQ?

Een kamado BBQ is een keramische bbq, die ontworpen is om een breed scala aan gerechten te kunnen bereiden. Kamado bbq’s zijn bekend om hun vermogen om een constante temperatuur te behouden, wat ze geschikt maakt voor zowel low & slow BBQ technieken, zoals roken, als voor hoge-hitte BBQ methoden zoals grillen en searen. Kamado barbecues zijn meestal rond van vorm en hebben een dikke, isolerende keramische schaal die helpt om de gestookte warmte zo goed mogelijk binnen te houden. Ze worden aangestoken met houtskool of in sommige gevallen briketten en zijn vaak uitgerust met accessoires zoals rekken, roosters, pizzastenen en temperatuurmeters om precieze gaarheid tijdens de bereiding te krijgen.

Hoe werkt een kamado BBQ?

Een kamado BBQ werkt door middel van een gesloten, isolerende behuizing die warmte en vocht behoudt. Het voedsel wordt geplaatst op een rooster boven de hittebron, meestal houtskool of hout, en de grill wordt gesloten om de warmte en het vocht binnen te houden. De dikke, keramische schaal van de BBQ helpt om de warmte en het vocht binnen te houden, wat resulteert in een consistente temperatuur en een gelijkmatige bereiding van het voedsel. De BBQ’s zijn ook vaak voorzien van temperatuurmeters en ventilatieopeningen om de temperatuur en de luchtcirculatie te reguleren. Door de combinatie van de isolerende behuizing, de hittebron en de temperatuurregeling, kan een kamado BBQ worden gebruikt voor een breed scala aan kooktechnieken, van roken en roosteren tot grillen en searen.

Waarom is een kamado BBQ zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom kamado BBQ’s zo populair zijn. Ten eerste zijn ze erg veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt voor een breed scala aan kooktechnieken, van roken en roosteren tot grillen en searing. Dit maakt het mogelijk om een verscheidenheid aan gerechten te bereiden op één enkel apparaat. Ten tweede zijn kamado BBQ’s zeer efficiënt en kunnen ze een constante temperatuur behouden, wat het mogelijk maakt om de smaken en texturen van voedsel te behouden en te verbeteren. Ten derde zijn deze BBQ’s gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals keramiek en roestvrij staal, wat betekent dat ze sterk, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ten slotte is er een grote gemeenschap van liefhebbers die gepassioneerd is over de grill en er veel informatie en BBQ recepten met elkaar delen. Dit is dus ook echt een super mooi voordeel van het gebruik van de kamado. 

Soorten kamado BBQ’s

Er zijn verschillende soorten kamado BBQ’s op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten kamado BBQ’s:

Auplex kamado’s: Dit is de traditionele vorm van de kamado grill en worden geproduceerd in China, met een ronde vorm en een dikke, keramische schaal die helpt om warmte en vocht te behouden. Klassieke kamado BBQ’s zijn meestal handgemaakt van hoogwaardige materialen en zijn geschikt voor een breed scala aan kooktechnieken.

Big Green Egg: Big Green Egg is een merknaam voor een type kamado BBQ dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Big Green Egg zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een ronde vorm met een dikke, keramische schaal. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan kooktechnieken en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen om aan uw wensen te voldoen. Big Green Egg is daarnaast ook tevens het duurste merk kamado BBQ op de markt, zie het als de coca-cola onder de kamado BBQ’s. 

Kamado Joe: Kamado Joe is een ander populair merk van kamado BBQ’s. Kamado Joe grills zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn rood van kleur, hebben een ronde vorm met een dikke, keramische schaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn voorzien van handige accessoires en hulpmiddelen om het koken te vereenvoudigen. Kamado Joe is een vrij innovatief merk wat de afgelopen jaren een mooie staat van dienst heeft bewezen. 

The Bastard: The Bastard is een ander merk van kamado BBQ’s dat bekend staat om hun kwaliteit en duurzaamheid. The Bastard kamado’s zijn zwart van kleur, hebben net als big green egg en Kamado Joe een ronde vorm en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals keramiek en roestvrij staal. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn uitgerust met handige accessoires om het koken te vereenvoudigen. 

Er zijn daarnaast nog veel meer soorten kamado BBQ’s op de markt, dus het is belangrijk om je opties te verkennen en een BBQ te kiezen die aan jouw wensen en behoeften voldoet.

Accessoires voor een Kamado BBQ

Er zijn verschillende accessoires en hulpmiddelen beschikbaar voor kamado BBQ’s, die kunnen helpen om het koken te vereenvoudigen en het meeste uit uw grill te halen. Hier zijn enkele van de meest populaire accessoires en hulpmiddelen voor kamado BBQ’s:

Roosters: Roosters zijn een essentieel accessoire voor kamado BBQ’s, omdat ze helpen om het voedsel op de juiste afstand van de hittebron te houden. Roosters zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en materialen, zoals roestvrij staal en gietijzer, die elk hun eigen karakteristieken hebben.

Houtskoolmanden: Houtskoolmanden zijn een handig hulpmiddel om houtskool op te bergen en te transporteren. De manden zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of gietijzer en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Chicken sitters/pizza stenen: Naast de vorige accessories zijn ook de kipzitters en pizza stenen erg in trek. De gemiddelde Nederlander houdt nu eenmaal wel van een lekker kippetje of een pizza op zijn tijd. Deze worden bij de IQ grills meegeleverd of zijn ook los te koop op onze BBQ gereedschap pagina. 

Draaispit: Het draaispit is ook heel erg in trek in kamado land. Dat heeft te maken met het feit dat je de heerlijke kippetjes die je vroeger altijd bij de poelier of slager kocht nu ook kan braden in je eigen BBQ. Je krijgt zo dat heerlijke knapperige korstje gewoon vanuit je eigen achtertuin. Een absolute meerwaarde dus! 

Kamado aanbieding 

Als je op zoek bent naar een kamado BBQ, kan je deze kopen bij verschillende retailers en online marktplaatsen. Je kan zoeken naar specifieke merken of types kamado BBQ’s en daarna de prijzen en specificaties vergelijken om de beste optie te vinden die bij je wensen en behoeften past. Het is ook aan te raden om reviews van andere klanten te lezen voordat je een kamado BBQ koopt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een kwalitatief hoogwaardig product koopt.

Andere interessante blogs & recepten

rosbief bbq

Rosbief van de BBQ

Rosbief van de BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Die lekkere plakjes rosbief van de supermarkt kennen we allemaal wel denk ik. Maar waarom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg je mij al op Instagram?

Voor wekelijks nieuwe BBQ-recepten en tips!

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.