Shoarma Pizza rol van de BBQ
Shoarma Pizza rol van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pizza en shoarma, het beste van beide werelden wat mij betreft. Zo’n
Hoppa, Ik heb weer een mooie barbecue dag gehad met het klaarmaken van dit recept. Heerlijke zachte ossenhaas tournedos met een zelfgemaakte stroganoff saus. Een klassieke combinatie maar nu gewoon volledig klaargemaakt op je barbecue. Ik vind het namelijk heerlijk om buiten te zijn, en dat gehop van de keuken naar buiten en andersom wordt ik soms helemaal gek van haha. Maar goed, lees verder waar ik je precies vertel hoe ik dit heb klaargemaakt en hoe jij het zelf kan bereiden
Ossenhaas tournedos is een steak die wordt gesneden uit het middelste en dikste stuk van de ossenhaas ook wel chateaubriand genoemd(dat is dit hele midden stuk zeg maar). De tournedos staat er om bekend dat dit echt het meest zachte stuk van de ossenhaas betreft maar ook van het gehele dier. Een erg gewild stuk dus en vandaar ook dat de prijs hiervan vaak wat hoger ligt dan een andere steak. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. Het is wat mij betreft namelijk goed om jezelf af en toe te verwennen met een kwalitatief en mooi stuk vlees.
We bereiden deze ossenhaas tournedos in een opstelling waarbij we gebruik maken van een gietijzeren rooster. In ons geval hebben we in onze Monolith kamado een halve maan gietijzeren rooster waar we dit perfect op kunnen doen. Heb je dit nu niet tot je beschikking? Dan kan een grote gietijzeren pan ook een goede optie zijn zoals deze gietijzeren skillet. Het beste oppervlakte om namelijk steaks op te grillen mee te maken blijft gewoon gietijzer. Dit geleid namelijk perfect warmte en wordt extreem heet wat dan vervolgens de maillard reactie weer ten goede gaat en er voor zorgt dat je een bijna krokant bruin laagje krijgt op je steak, en dat wil je.
Naast dat we onze ossenhaas enkel op smaak brengen met wat zeezout serveren we er een klassieke stroganoff saus bij. Deze saus gaat al vele jaren terug en is een echte klassieker in de combinatie met een mooi stuk vlees. De saus is gebaseerd op verse champignons, paprika, ui, knoflook, verschillende gedroogde kruiden, crème fraîche en een paar eetlepels wodka. De wodka proef je overigens niet heel sterk terug in de saus maar maakt hem wel kenmerkend. Je kan er overigens voor kiezen om deze saus zonder wodka te maken maar je mist dan wel dat kenmerkende. Hij blijft zonder ook gewoon erg lekker hoor, dus de keuze is aan jou.
Je volgt eigenlijk simpelweg het onderstaande recept! Hierin leg ik je stap voor stap uit wat je moet doen.
En is het recept je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast dit ossenhaas tournedos recept met stroganoff saus ook veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 170 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Bij Turn Don’t Burn maken we veel verschillende soorten content rondom het leren van barbecueën. We maken hierbij zowel recepten als informatieve artikelen voor zowel de beginnende als de gevorderde BBQ-er. Zo heeft iedereen wat aan de informatie die ze op onze website vinden. Mooi initiatief toch, dachten wij zo?
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten en stuur ons een bericht via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina of de verschillende sociale media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Shoarma Pizza rol van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Pizza en shoarma, het beste van beide werelden wat mij betreft. Zo’n
5 van mijn beste BBQ recepten met zalm Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Eigenlijk is het bijna zonde om het in deze blog alleen over
Gegrilde champignons met mediterrane kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik was lekker bezig om mijn bijgerechten categorie uit te breiden en dacht
Mexicaanse kruiden Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa, weer een nieuw kruidenrecept! De categorie BBQ rubs en kruiden staat op dit moment van
Heb vandaag de ossenhaas met stroganoff gemaakt op een monolith.
Het was waanzinnig lekker!
Complimenten voor het recept
Ik kijk uit naar hetvolgende wat we gaan maken.
Groetjes,
Mathieu Jaspers
Hey Mathieu,
Allereerst bedankt voor je mooie review! Doet me goed om te lezen dat het recept je zo goed heeft gesmaakt!
Hopelijk vind je nog meer lekkere recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don´t Burn