Ga terug
+ servings
Ossenhaas tournedos van de BBQ
Print Pin
5 van 1 stem

Ossenhaas tournedos met Stroganoff saus

Overheerlijke zachte ossenhaas tournedos gegrild op de barbecue met een zelfgemaakte stroganoff saus. Deze wil je een keer proberen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Russisch
Trefwoord biefstuk van de haas, haasbiefstuk, ossenhaas bbq, ossenhaas biefstuk, ossenhaas recept, ossenhaas tournedos, tournedos bbq, wat is ossenhaas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Servings 4 personen
Calorieën 450kcal

Uitrusting

Ingrediënten

Voor de stroganoff saus

  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 100 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels crème fraise
  • 2 eetlepels wodka

Instructies

  • We beginnen in dit recept door eerst de knoflook, ui, paprika te snipperen. Het mag allemaal best fijn gesneden worden. Snijd vervolgens de champignons in dunne plakjes.
  • We richten vervolgens de barbecue in met een half indirecte setting en gebruiken een half gietijzeren rooster voor het grillen van de tournedos straks. Je krijgt namelijk met gietijzer het mooiste resultaat. De reden dat we de helft indirect doen is als het vlees te hard gaat dat je dan een ´koudere´ zone hebt om naar toe te bewegen. Zo creëer je meer rust voor jezelf.
    barbecue half indirect met gietijzeren rooster
  • We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een koepeltemperatuur van 200 graden Celsius. We zetten in de tussentijd als de barbecue opwarmt de skillet alvast op het vuur. Zodra de barbecue de temperatuur heeft bereikt doen we de olie in de skillet en fruiten we de ui en knoflook aan totdat de ui glazig is.
    Hierna voegen we de champignons en paprika toe en garen we dit door totdat de champignons wat zijn ingeslonken en bruin zijn geworden.
    skillet op het vuur
  • Vervolgens voegen we de verschillende gedroogde kruiden en tomatenpuree toe en bakken we dit 2 minuten mee, roer het geheel continue goed door.
    kruiden en tomatenpuree toevoegen
  • Nu voegen we de runderbouillon, crème fraîche en wodka toe, roeren we het goed door en laten we het geheel 5 minuten zachtjes door pruttelen. Hierna kan de skillet van de barbecue en dek je de inhoud even af met aluminiumfolie
    crème fraîche en wodka toevoegen
  • We gaan nu de tournedos grillen op de barbecue. We voeren de temperatuur hiervoor op naar 250 graden Celsius in de koepel en grillen de tournedos op beide kanten totdat de kerntemperatuur van 52 graden Celsius is bereikt. Hierna gaat ossenhaas van de barbecue en laat je dit nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie voor een 3-5 minuten.
    ossenhaas tournedos garen op de barbecue
  • Serveer de ossenhaas tournedos vervolgens met een mooie lepel van de stroganoff saus op een bordje en geniet.
    Eetsmakelijk!
    Ossenhaas tournedos van de BBQ

Voedingswaarden

Calories: 450kcal