Kipfilet Caprese van de BBQ
Kipfilet Caprese van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent de reclame niet? Jij
Goeiedag even, dit is er weer eentje voor in de boeken hoor – de Turn Don’t Burn receptenboeken om precies te zijn. Een echte klassieker, op vele manieren bereid, maar dit is mijn versie. Barbacoa is gigantisch populair, vooral natuurlijk in – je raadt het al – Mexico. Mooie, volle, kruidige smaken, een goede dosis pit (maar niet te gek), en dat allemaal in een taco met wat avocado en een paar blaadjes koriander om het af te maken. Als je van stoofvlees houdt, dan wil je deze zeker een keer proberen!
Barbacoa is een traditionele Mexicaanse bereidingswijze waarbij vlees langzaam wordt gegaard in een afgesloten ruimte, vaak in een kuil in de grond, met hete stenen en kruiden. Dit proces geeft het vlees een intense, rokerige smaak en een zachte structuur. Traditioneel wordt barbacoa vaak gemaakt van lamsvlees, geitenvlees of soms zelfs schapenvlees en is dit afhankelijk van de regio in Mexico. Nu hebben wij geen kuil in de grond en ook geen lams of geitenvlees. Daarom gebruiken we de Dutch oven op onze kamado barbecue om een soortgelijke gesloten omgeving te creëren en een mooie runder sukade. Een heerlijk malse en smaakvolle snit van het rund die perfect past bij de rijke, kruidige smaken van barbacoa.
Wat barbacoa zo typisch Mexicaans maakt, is niet alleen de bereidingswijze maar ook de unieke combinatie van smaken. Het vlees wordt gemarineerd met een mix van chipotle pepers, knoflook, komijn, oregano en runderbouillon wat zorgt voor een diepe, complexe smaak met precies de juiste balans tussen pittig, hartig en rokerig. Het lange, langzame garen zorgt ervoor dat het vlees bijna uit elkaar valt, perfect voor op een taco.
Voor deze Tacos de Barbacoa hebben we gekozen voor mini tortilla’s met een combinatie van tarwe en mais. Deze kleinere formaat tortilla’s zijn ideaal voor een authentieke taco ervaring omdat ze de smaak van het vlees en de toppings perfect ondersteunen zonder te overheersen.
Overigens is het goed om te weten dat er een verschil is tussen taco’s en tortilla’s. Een tortilla is het zachte, ronde platbrood dat als basis dient terwijl een taco de complete, gevulde versie met vlees, groenten, salsa en andere toppings is. Taco’s zijn dus nooit die harde schelpen uit de supermarkt haha, dat is een verzinsel uit de tex-mex wereld. In Mexico zijn mais tortilla’s overigens het meest gangbaar voor taco’s, maar de combinatie van tarwe en mais geeft een mooie balans tussen stevigheid en smaak. Deze die wij gebruiken vallen namelijk niet zo makkelijk uit elkaar. Dat is wat ons betreft ook wat waard.
En is het je bevallen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! We maken namelijk regelmatig nieuwe recepten en deze sturen we onze volgens dan ook netjes op de mail. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuw lekkers dat je klaar kan maken op je eigen BBQ!
We hebben naast deze tacos de barbacoa ook heel veel andere recepten gemaakt. Inmiddels meer dan 180 verschillende zelfs! Dit loopt van de bekende spareribs tot zelfs hele lekkere desserts die je klaar maakt op barbecue. Ben je nu benieuwd naar deze recepten? Kijk dan eens in het hoofdmenu onder de categorie BBQ recepten of blog. Hier geven wet je naast recepten ook verschillende soorten uitleg over BBQ technieken en helpen we je op weg als je een beginnend BBQ-er bent met tips.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Kipfilet Caprese van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent de reclame niet? Jij
Home Temperatuur regelen met je kamado; hoe het werkt! Door Bart van Heulen Welkom in de wereld van barbecueën met een kamado of keramische BBQ!
Cajun gamba’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Cajun style keuken is wat mij betreft echt een van de betere
Procureur Rollade Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We maakte al een reeds mooie recepten met varkensprocureur maar dat was meestal ergens in de
Hallo,
Zoals belooft heb ik vandaag deze Tacos de Barbacoa en ik moet zeggen mega lekker ,wat hebben liggen te smullen met zijn 3.
Ik heb het hier en daar wat aangepast in plaats van avocado heb ik creme fraiche gebruikt en de tacos gevuld met wat rijst.
Dank je wel voor dit lekker recept.
Hey Ronald!
Hartelijk dank voor je mooie review en fijn om te lezen dan deze Tacos je zo goed hebben gesmaakt. Goede toevoeging overigens ook van de rijst en creme fraiche.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Wil dit graag gaan maken, nu is sukade niet echt een favoriet stuk vlees hier in huis. Kan ik ook riblappen gebruiken?? En veranderd er dan iets aan de bereiding? Misschien iets langer???
Alvast bedankt!
Hey Bram!
Absoluut, kan prima met riblappen. Er veranderd dan ook niets aan de bereiding.
Veel plezier met klaarmaken!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn