
Broodje BBQ worst met ‘Nduja
Broodje BBQ worst met ‘Nduja Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We maken natuurlijk allemaal wel eens een broodje worst klaar of uberhaupt worstjes
BBQ snacks, ik ben er echt dol op. Het is denk ik ook mijn grootste recepten categorie op mijn website. En daarom was het wel weer eens tijd om een parel voor in deze categorie te maken. Dit zijn Taquitos, uit de categorie van die snacks die alles hebben: een kruidige gehaktvulling, kaas die precies goed smelt, tortilla’s die op de barbecue veranderen in knapperige goudbruine rolletjes en die subtiele grill smaak die het geheel compleet maakt. Dip ze in een goede BBQ saus en je weet meteen wat je te doen staat. Dit is echt comfortfood uit de beste categorie! Simpel, crunchy en precies de juiste smaken. Lees lekker verder waar ik je precies laat zien hoe je deze top snack klaarmaakt.
Taquitos komen oorspronkelijk uit Mexico en betekenen letterlijk “kleine taco’s”. Het zijn opgerolde tortilla’s met een vulling van in dit geval vlees en kaas die vervolgens worden gebakken of gegrild tot ze knapperig zijn. In Mexico worden ze vaak geserveerd met guacamole, zure room of salsa verde. Op de BBQ krijgen ze nog iets extra’s: die lichte rooksmaak en dat krokante randje dat je niet uit een pan krijgt. En we serveren ze daarnaast lekker met BBQ saus! Gewoon omdat het kan.
Het geheim voor de beste taquitos zit in het strak oprollen en de opening gelijk dichtgrillen zodat ze niet meer open gaan tijdens de bereiding. Je vult de tortilla met een dunne strook gehaktmengsel, rolt hem stevig op en legt hem eerst op de plancha om dit te doen. Daarna gaar je hem indirect verder tot de gewenste kerntemperatuur.
Gebruik een kernthermometer om zeker te weten dat de vulling gaar is. Je wilt minimaal een kerntemperatuur van 70 graden zien. Dan zit je goed.
Oké, laten we aan de slag gaan!




Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn

Broodje BBQ worst met ‘Nduja Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen We maken natuurlijk allemaal wel eens een broodje worst klaar of uberhaupt worstjes

Surf en turf recept van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Surf en turf, een echte klassieker als je het mij vraagt

Kipshoarma van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een lekker broodje shoarma op zijn tijd, we houden er geloof ik allemaal wel

Home Welke Kamado BBQ is de beste keuze in 2025? Door Bart van Heulen Een kamado BBQ ziet er anders uit dan de meeste barbecues.