Heerlijke krokante met gehakt gevulde mini wraps geinspireerd op de Mexicaanse Taquitos. Geserveerd met barbecue saus. De perfecte BBQ snack wat mij betreft.
Meng in een kom het gehakt met gesnipperde ui, geperste knoflook, BBQ kruiden en de geraspte kaas. Kneed kort door tot alles goed gemengd is. Pak vervolgens de wraps en doe hier het gehakt in en rol deze strak op. Leg ze aan de kant met het losse punt naar beneden zodat ze goed strak opgerold blijven liggen.
Richt de barbecue in met een plancha en een indirect gedeelte. We steken de barbecue nu aan op 180 graden Celsius en grillen de taquitos nu eerst op de plancha op het stuk waar de wraps zijn dichtgevouwen. Als dit bruin is zal je zien dat de wraps niet meer open rollen en kan je ze voor de resterende tijd verplaatsen naar het indirecte gedeelte van de barbecue.
Gaar de taquitos vervolgens voor een minuut of 10-15 door tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Je zal ze tussendoor even moeten draaien om er voor te zorgen dat ze niet zwart worden.
Serveer de taquitos gelijk na het bereiden met een mooie BBQ saus, genieten maar!