
Texas Style Short Ribs van de BBQ
Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten
Er zijn van die gerechten die gewoon direct plezier brengen. Galbi short ribs horen daar absoluut bij. Malse dunne plakjes rundvlees met een waanzinnige Koreaanse marinade, kort en heet gegrild zodat ze sappig blijven en barsten van de smaak. Zoet, hartig, een beetje pittig en met die heerlijke grill smaak die alles nog beter maakt. Een hap en je snapt meteen waarom dit gerecht in Korea zo’n klassieker is.
Galbi betekent letterlijk “rib” in het Koreaans, en het is een populair gerecht waarbij runderribben worden gemarineerd in een mix van sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, suiker en wat fruit zoals peer of appel voor een natuurlijke zoetheid. Die marinade trekt diep in het vlees, waardoor je na het grillen een perfecte balans krijgt tussen zoet, zout, pittig en umami. Traditioneel wordt dit gerecht gegeten tijdens feestelijke gelegenheden of gewoon als ultieme weekend BBQ-maaltijd met vrienden en familie.
Het geheim van geweldige galbi short ribs? Tijd en hitte. Laat de ribs minimaal 4 maar optimaal 12 uur marineren en het liefst een hele nacht. Zo krijgen de smaken de kans om helemaal in het vlees te trekken. Daarna grill je ze hot & fast boven direct vuur, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Je wil die mooie grill strepen en een licht gekarameliseerd randje, maar het vlees moet sappig blijven.
Voor galbi gebruik je speciale gezaagde short ribs, ook wel bekend als flanken cut. Dit zijn dunne plakjes rib, waarbij het vlees en het bot horizontaal doorgezaagd worden. Het voordeel van deze snit is dat de marinade overal goed bij kan en dat het vlees snel gaart op de BBQ. Vraag je slager specifiek om deze snit, want gewone short ribs die langzaam gegaard worden, werken hier niet voor.
Klaar om de Koreaanse BBQ-vibes naar je achtertuin te brengen? Dit is een gerecht dat je één keer maakt en daarna nooit meer wilt missen.




Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn

Texas Style Short Ribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Short ribs, ik heb er inmiddels al wel een paar recepten

Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons

Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een

Home Welke Kamado BBQ is de beste keuze in 2025? Door Bart van Heulen Een kamado BBQ ziet er anders uit dan de meeste barbecues.