Heerlijke direct gegrilde gezaagde short ribs die binnen enkele minuten na het marineren op tafel staan. Echt fantastisch smaakvol en niet moeilijk om te bereiden.
We beginnen in dit recept door alle ingrediënten voor de marinade klaar te maken, de ui, knoflook en gember te ontzien van de schil en vervolgens samen met alle andere ingrediënten in een blender te doen en glad te blenden tot een mooie marinade. Nadat we de marinade hebben gemaakt gaat deze in een grote ziplock zak en voegen we hier de gezaagde short ribs aan toe. We husselen dit nu goed door elkaar en leggen de zak in de koelkast voor een periode van 12 uur(een nacht). Maar mocht je de tijd niet hebben dan minimaal 4 uur. Je kan dit het beste de dag van tevoren doen.
We steken vervolgens de barbecue aan en gaan voor een half directe/indirecte setting met een koepeltemperatuur van 250 graden Celsius.
Zodra de barbecue deze temperatuur heeft bereik grill je de galbi ribs 2-3 minuten per kant totdat deze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben.
Na het grillen mogen de short ribs er vanaf en serveer je ze direct met de dun gesneden bosui en de geroosterde sesamzaadjes.Geniet ervan!