Knapperige Buikspek BBQ recept
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Ik vond het wel weer eens tijd om iets klaar te maken wat niet al te veel tijd en voorbereiding in beslag nam. Dus gingen we aan de gang. Ik weet nog wel dat mijn oma vroeger van die heerlijke cordon bleu’s van de slager in huis had. Die aten we dan met witlof, of andere groente. Maar mijn oma had vroeger geen barbecue thuis. Dus ik dacht, laat ik het beste van beide werelden eens combineren met dit recept. Zo is deze kip cordon bleu met bacon wrap geboren.
Een klassieke kip cordon bleu bestaat uit een kipfilet die gevuld is met ham en kaas, vervolgens gepaneerd en gebakken of gebraden. Comfort food pur sang. Maar zo’n gepaneerd jasje dat is natuurlijk niet helemaal lekker te bereiden op de barbecue. Paneer neemt namelijk rook op, maar op de verkeerde manier, en het wordt lastig krokant als je het niet bakt in olie of boter. Dus wat nou als we hier een jasje van bacon van maken? Want alles is lekkerder met bacon toch? Zo is dit recept geboren. Ik noem het dan ook maar kip cordon bleu met bacon wrap. En jongens en meiden, wat is dit verschrikkelijk lekker!
De bereiding is verrassend eenvoudig en vraagt geen uren voorbereiding of ingewikkelde technieken. Je snijdt de kipfilet open(vlindert deze), vult hem met een plakje ham en kaas, rolt hem stevig op en wikkelt er spek omheen. Voor extra stevigheid zetten we hem vervolgens vast met prikkers en bestrooien we het geheel met een mooie dry rub. Daarna leg je hem op de barbecue maar niet rechtstreeks boven het vuur. Daarover straks meer. Deze cordon bleu is ideaal voor een zomerse avond of wanneer je eens iets anders wilt dan een steak of ribeye. Je kunt ze van tevoren al voorbereiden, zodat ze alleen nog op de BBQ hoeven. Handig voor doordeweeks, maar ook indrukwekkend genoeg voor een feestje of etentje.
We garen deze kip cordon bleu indirect, wat betekent dat hij niet boven de kolen, maar van de kolen af ligt. Zo kan hij rustig rondom garen zonder aan te branden, terwijl de kaas de tijd krijgt om mooi te smelten en de bacon knapperig wordt. Houd een temperatuur aan van zo’n 180 graden Celsius en reken op een gaartijd van ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
Wil je een extra smaakdimensie toevoegen? Gooi dan een handje rookhout op de kolen, bijvoorbeeld appel of kersenhout. Dat geeft een subtiel zoet rokerig aroma dat perfect past bij het zoute van de bacon en het romige van de kaas. Check met een kernthermometer of de kipfilet gaar is (minimaal 72 graden Celsius intern), en laat hem daarna even rusten voordat je hem aansnijdt.
Laat het mij dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor onze nieuwsbrief. We sturen wekelijks onze nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Zin gekregen in meer BBQ inspiratie na dit cordon bleu recept? Op mijn website vind je een flinke verzameling recepten: van snelle snacks tot uitgebreide low & slow sessies van 14 uur. In het menu bovenaan de pagina kun je eenvoudig navigeren naar de categorie ‘BBQ recepten’. Binnen die categorie vind je handige sub rubrieken met elk hun eigen overzicht en zoekfunctie. Duik er lekker in en veel plezier met barbecueën.
Turn Don’t Burn is de plek voor iedereen die meer uit zijn barbecue wil halen. van recepten tot praktische tips en uitleg: we delen een mix van content die je helpt om met meer vertrouwen en plezier te barbecueën. Toegankelijk, leerzaam en altijd met een flinke dosis smaak. Want smaak is wat ons betreft het belangrijkste, en lol natuurlijk!
Heb je na het lezen van dit recept een vraag of wil je iets kwijt? Laat gerust een reactie achter onderaan de pagina of stuur me een berichtje via de verschillende social media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Knapperige Buikspek BBQ recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Wat een mooie druilerige dag om jullie weer eens te verblijden met één van
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Jalapeño-cheddar worst bladerdeeg hapjes Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Vroeger, toen ik een stukje jonger was deelde ik altijd kleine knakworstjes in bladerdeeg
Home Groente op de BBQ – Tips, tricks en mijn 6 beste recepten Door Bart van Heulen Als we aan barbecueën denken, gaat onze gedachte
Geweldig deze kip cordonbleu is zo klaar echt wat voor door de week op de bbq. Kost meer tijd om de bbq op temperatuur te krijgen dan dat je staat te grillen. Ik had er gegrilde witlof bij even in gesmeerd met citroenolijfolie. En grillen maar aardappeltjes in de skillet. Tof recept.
Hey Peter,
Kijk dat vind ik nou tof om te lezen, dit is echt een perfecte voor doordeweeks inderdaad! Heerlijk ook met die witlof en aardappeltjes erbij. Wat mij betreft een perfecte aanvulling.
Dank voor je mooie review!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Weer een geweldige recept, makkelijk om te bereiden en heerlijk om te eten.
Wel de kaas goed inpakken in de kip en strak de spek erom heen vanwege de kaas die eruit wil lopen, die wil je natuurlijk als vulling houden.
En voor Bart, zou je de ingrediënten lijst aan willen vullen met spek/bacon.
Ik zie je praten over spek en bacon maar in de winkel heb je beide varianten, misschien is dat mijn kennis nog die ontbreekt wat de verschillen zijn… ik heb ze allebei gebruikt en water beide erg lekker!! Op naar het volgende recept!
Hey Caroel,
Dankjewel voor een zo’n mooie review! En ja dat met die kaas blijft lastig, vandaar ook de prikkers aan beide kanten, die moeten daar ook een beetje bij helpen. Maar helemaal voorkomen doe je het toch niet ben ik bang.
Goed punt van je, ik ben de ontbijtspek stroken helemaal vergeten, deze heb ik direct toegevoegd aan de ingrediënten lijst.
Bacon is iets magerder dan ontbijtspek, ik denk dat het ook met beide prima kan hoor. Maar in de basis bedoelde ik ontbijtspek.
Nogmaals bedankt!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Heerlijk recept! Echt een kip cordon bleu zoals het hoort. Alle instructies gevolgd en het eindresultaat was geweldig. Echt een blijvertje op het menu. Ook wat groenten en aardappels uit de skillet geserveerd. Iedereen enthousiast. Nou daar doe je het voor. Als toetje een banaan met kokos van de Bbq met een pannenkoekje met ijs.
Kortom hartstikke bedankt voor het delen van dit recept.
Hey Paul,
Dit is nou tof om te lezen! Bedankt dat je de tijd en moeite hebt genomen om een review achter te laten op het recept en fijn dat het ook gesmaakt heeft!
Ook lekker in de combinatie met hetgeen wat je er bij had geserveerd en zo’n toetje is altijd goed!
Hopelijk zie je nog meer lekkere recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn