We beginnen in dit recept door de kipfilets eerst te vlinderen. We snijden ze aan de zijkant in en klappen ze open zodat het oppervlakte van de kipfilet wordt verdubbeld. We pakken nu een stukje vershoudfolie en dit leggen we over de uitgeklapte kipfilets heen. We slaan nu met een vleeshamer of een pannetje de kipfilets een stukje platter zodat het oppervlakte nog een stuk wordt vergroot. Hierna leggen we een plak ham en kaan in de kipfilets en rollen we ze zo strak mogelijk op. Hierna omwikkelen we ze met een aantal plakken bacon zodat ze zowel aan de zijkant als bovenkant volledig zijn afgedekt.
Hierna pakken we de dry rub en bestrooien we de cordon bleu's rondom zodat ze over het gehele oppervlakte mooi een laagje rub hebben. Steek vervolgens de kernthermometer in het midden van de cordon bleu en stel de thermometer in op een kerntemperatuur van 72 graden Celsius.
We steken vervolgens de barbecue aan op een temperatuur van 175 graden Celsius en richten de barbecue in voor indirecte verhitting. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt kan je optioneel wat kersen of appel rookhout toevoegen aan de kolen en vervolgens de kip cordon bleu's op het rooster leggen. Sluit nu de deksel voor ongeveer 30 minuten totdat de kip de kerntemperatuur van 72 graden heeft bereikt.
Haal vervolgens de kip van de barbecue af en laat ze even 5 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen die aan de rand van het vlees liggen terug in het vlees kunnen trekken, dit gaat de malsheid ten goede.
Serveer de kip cordon bleu vervolgens lekker bij wat aardappels en groente, of met wat frietjes! Dit is echt Genieten met een grote G.