Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ?
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Ik ben de laatste tijd volop bezig met het experimenteren met verschillende kruidenmixen. Omdat ik de smaak goed te pakken had, besloot ik dat het tijd was om ook eens een goede mix te maken speciaal voor hamburgers. In dit recept deel ik mijn eigen hamburger kruidenmix en vertel ik meer over wat deze kruidenmix zo bijzonder maakt en hoe je hem kunt gebruiken. Lees dus snel verder.
Hamburger kruiden zijn een onmisbare smaakmaker voor het bereiden van sappige en smaakvolle hamburgers. Deze mix is zorgvuldig samengesteld om je vlees een perfecte balans van hartigheid, kruidigheid en een vleugje zoetheid te geven. Klassieke ingrediënten zoals gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder vormen de basis, terwijl zwarte peper en een snufje chilipoeder zorgen voor een subtiele pit. Samen maken deze kruiden een smaakexplosie die je hamburger naar een hoger niveau tilt.
Wat deze mix echt bijzonder maakt, is de flexibiliteit en balans in smaak. Ik gebruik alleen hoogwaardige kruiden en hou het zoutgehalte bewust laag, zodat je zelf de controle hebt. Vind je bijvoorbeeld dat je burger nog wat meer pit nodig heeft? Voeg dan een extra snufje chilipoeder toe. Of misschien wil je wat meer rokerigheid? Dan kun je wat meer gerookte paprikapoeder gebruiken. Het mooie van zelf kruidenmixen maken is dat je de smaak volledig naar jouw voorkeur kunt aanpassen. Experimenteer en ontdek jouw ideale mix!
Maak deze eenvoudige, maar smaakvolle kruidenmix zelf en geniet van de heerlijkste huisgemaakte hamburgers. Eenmaal geproefd, wil je niet meer terug naar kant-en-klare mixen!
Als ik kruiden koop om mijn eigen BBQ rubs en kruidemixen mee te mengen dan koop ik deze eigenlijk altijd bij Van Beekum Specerijen. Deze partij heeft naast echte kwalitatieve kruiden ook serieus goede prijzen voor hun producten. Je kan hier dus met een gerust hart je kruiden inkopen.
Dan in ieder geval erg bedankt voor het lezen en maken van mijn recept. We hopen dat je er wat aan hebt gehad! Mocht dat nou zo zijn, laat het ons dan weten via de reactie mogelijkheid onderaan de pagina. Dat waarderen we heel erg!
Ben je op zoek naar recepten waar je deze zelfgemaakte hamburger kruiden toe kunt passen? Zoek dan eens in de zoekbalk boven in de website. Daar vind je een variatie aan recepten om deze bij te kunnen gebruiken.
Heb je naar aanleiding van dit recept vragen en/of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten via de reactie mogelijkheid onderin de pagina. Ik sta je via deze weg graag te woord!
En niet vergeten,
Turn Don’t Burn
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Warm gerookte zalm met sinaasappel glaze Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Warm gerookte zalm, een veel gegeten stukje vis tijdens de feestdagen. We
Stoofvlees met bier van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een echte klassieke stoof met bier, een gerecht dat vele van ons
Hotwings van de barbecue Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hotwings, we kennen ze denk ik allemaal wel. Bij de KFC worden deze wings
top rub trouwens al je rubs zijn lekker en zeker wat zout betreft alle andere zijn meestal veel te zout
Hey Frank,
Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te reageren, dat kan ik waarderen en fijn dat de rubs goed smaken! Ik doe dat lage zout inderdaad bewust, beter iets minder dan iets teveel zeg maar.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn
Hoi,
Hoe groot is de hoeveelheid gehakt die je met deze mix ongeveer kunt kruiden? Ik proef liever geen rauw vlees en op de gok zou ik toch zonde vinden.
Alvast bedankt,
Pauline
Hey Pauline,
Een hele goede vraag! Als je deze mix volledig maakt kom je op zo’n 24-25 gram kruiden uit. Dit is in principe een mooie hoeveelheid voor 500 gram gehakt, dan is het stevig maar mooi gekruid.
Ik zou dat dus eens proberen en mocht het dan nog niet naar wens zijn kan je altijd de kruiden iets ophogen, maar let vooral een beetje op met het zout, dit doe ik dan liever na de hand nog een beetje extra ipv dat het vooraf te zout wordt.
Hopelijk heb je hier iets aan!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn