De beste BBQ Kerst cadeaus
Home De beste BBQ Kerst cadeaus Door Bart van Heulen Kerst, toch wel een van de gezelligste periodes van het jaar. We zien de laatste
Het was weer eens tijd voor een nieuw recept. Ik had al verschillende recepten met bavette, zoals een bavetterollade en bavette pinwheels. Maar een normaal gegrilde bavette met een mooie saus, daar had ik nog geen recept voor. Zo is dit recept voor gegrilde bavette met peper-roomsaus geboren. Want er is toch werkelijk niets lekkerder dan een mooi stuk vlees, puur zoals het is, met als aanvulling een romige en kruidige peper-roomsaus. De combinatie is welbekend en écht verschrikkelijk goed. Daarom kon dit recept op mijn website niet ontbreken. Laten we beginnen!
In plaats van een klassieke zoete barbecuesaus gaan we hier voor vol en romig. De basis is room, aangevuld met groene peperkorrels voor pit en die kenmerkende kruidigheid. Een beetje runderbouillon en mosterd maken de saus extra diep en rijk van smaak. Het resultaat? Een saus die de smaak van de bavette versterkt zonder hem te overheersen. En laat dat nou precies zijn wat we willen bereiken!
We grillen de bavette volgens de reverse sear methode wat betekend dat we hem eerst gecontroleerd van binnen garen op het indirecte gedeelte van de barbecue en daarna kort afgrillen rechtstreeks boven de kolen. Hierdoor krijgen we een egale gaarheid en hebben we de optimale controle over dit proces. Als je een knappe bavette hebt en je deze volledig direct boven de kolen grillt, dan heb je de kans dat de buitenkant droog is en de kern nog volledig rood, en dat willen we natuurlijk niet. Na het afgrillen laten we hem ook kort rusten voordat we snijden. Wil je zeker weten dat hij perfect gegaard is? Gebruik een kerntemperatuurmeter en mik op 52 graden voor medium-rare. Dan is de bavette heerlijk mals en vol van smaak.
Klaar om te starten? Steek de barbecue aan en maak je op voor een gerecht dat indruk maakt. Dit is barbecue op zijn best!
Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Home De beste BBQ Kerst cadeaus Door Bart van Heulen Kerst, toch wel een van de gezelligste periodes van het jaar. We zien de laatste
Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een
Boeuf bourguignon Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne
Home Welke Kamado BBQ is de beste keuze in 2025? Door Bart van Heulen Een kamado BBQ ziet er anders uit dan de meeste barbecues.