
Moink balls recept
Moink balls recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Dit is er weer een voor in de boeken hoor, moink balls. De perfecte snack
Er zijn van die BBQ snacks die gewoon altijd scoren. Moink Balls zijn er zo eentje. Een balletje rundergehakt, omwikkeld met spek en gelakt met een mooie BBQ-saus. Perfect hapje, altijd populair. Maar wat nou als we die klassieker in een nieuw jasje steken? Maak kennis met deze Moink Sticks! Hetzelfde idee, maar dan op een stokje. Handig om te serveren, ideaal om te snacken en net zo verslavend lekker.
Iedereen die ooit een BBQ-feestje heeft meegemaakt, weet hoe snel de schaal met Moink Balls leeg is. Met Moink Sticks maak je daar een speelse variant van. In plaats van losse balletjes draai je het gehakt om een satéprikker en wikkel je er spek omheen. Zo krijg je een soort BBQ-lolly waar je makkelijk van kunt eten. Hetzelfde comfortfood-gevoel, maar net even anders.
De basis blijft goed rundergehakt met het liefst een 80/20 verhouding. 80% vlees, 20 % vet. Dat maakt de sticks namelijkk sappig en vol van smaak. Als je mager rundergehakt gebruikt heb je een grote kans dat je moink sticks wat droger uitvallen. Ik pas dit namelijk ook altijd toe als ik Moink balls maak.
De barbecue richt je in op indirecte hitte, rond de 120–130 graden. Zo krijgen de Moink Sticks rustig de tijd om te garen en neemt het spek die heerlijke rooksmaak op. Ik gebruik fruitig rookhout zoals appel of kers voor een subtiele smaak, dat gaat namelijk perfect met de combinatie rund en varkensvlees. Daarnaast, zodra de moink sticks een kerntemperatuur van 60 °C hebben bereikt, smeer je ze in met BBQ-saus en laat je ze even rustig verder garen tot 70 °C . Dat geeft die sticky glaze waar niemand vanaf kan blijven.




Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn

Moink balls recept Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Dit is er weer een voor in de boeken hoor, moink balls. De perfecte snack

Pulled Pork van de Kamado Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Hoppa! Dit is er weer eentje voor in de boeken hoor. Ben je

Botermalse beefhammer van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De beefhammer! Een trend die inmiddels al even ronddwaalt in de Nederlandse en

Arayes – Gevulde Pita’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Ik zag dit pas een keer langs komen en toen dacht