Een toffe variatie op de moink ball, een echte klassieker. Deze variant is op een stokje en daarmee krijg je een soort BBQ vlees lolly. Echt heel tof om uit te delen op een feestje bij een biertje of dergelijke.
We beginnen in dit recept door het gehakt te mengen met het eitje, de paneermeel en 2/3e van de dry rub. Als dat is gebeurd delen we het op in gelijke delen en kneden we dit om de sate prikkertjes heen. Hierna rollen we de lange stroken ontbijtspek eromheen. Ik maakte in mijn geval Moink sticks van 125 gram gehakt en daar gingen 2 stroken ontbijtspek omheen om je een idee te geven. Zorg ervoor dat je het gehele stuk gehakt strak omwikkeld. Als laatste bestrooi je ze met nog wat dry rub.
Dan gaat de barbecue aan op 120 graden Celsius en gaan we voor een indirecte bereiding. Dit is het moment dat je eventueel wat kersen op appel rookhout toevoegd, niet te veel, 1 handje snippers of 1 chunk is genoeg. We roken de Moink sticks vervolgens 3 kwartier op deze temperatuur of tot een kern van 60 graden Celsius.
Als deze temperatuur is bereikt smeren we de moink sticks in met de barbecue saus en garen we ze nog een half uur of tot de kern van 70 graden Celsius door.
Hierna mogen de moink sticks van de barbecue en kan je deze vleesknotsen gelijk serveren! Genieten maar! Eetsmakelijk!