Cajun gamba’s van de BBQ
Cajun gamba’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Cajun style keuken is wat mij betreft echt een van de betere
Er zijn van die gerechten die je gewoon altijd blij maken. Loaded fries bijvoorbeeld. En dan niet zomaar patat of friet met een topping, maar loaded fries van de barbecue met Asian pulled beef. Krokante frietjes, zacht gegaard rundvlees met diepte van sojasaus, gember en knoflook, en dan nog wat frisse andere toppings eroverheen zoals lente ui en wasabi mayonaise. Dit is echt Genieten met een grote G, geloof mij maar! Laten we lekker beginnen!
Normaliter maak je pulled beef door een mooi stuk rundernek, sukade of riblappen in zijn geheel indirect te garen op de barbecue. Het enige nadeel is dat dit dan al snel een uur of 10-12 duurt op lage temperatuur. En laat dit nu echt een hele lange tijd zijn die we gewoon niet altijd hebben. Daarom maken we deze Asian style pulled beef in de Dutch Oven. Een grote gietijzeren pan die de garing van het vlees in enkele uren doet i.p.v. een hele dag.
We gebruik een barbecue rub met Aziatische smaken en mengen daarnaast runderbouillon, sojasaus, verse gember, knoflook, mirin(Japanse rijstwijn), crispy chili olie en wat suiker door elkaar om een soort van jus te creëren waar we de riblappen in stoven. Na een paar uurtjes is het vlees dan zo zacht dat het letterlijk uit elkaar valt. En een smaken die je dan tegemoet komen, ohhoh, echt heel bizar.
Dit is zo’n gerecht dat je één keer maakt en daarna standaard op je BBQ repertoire zet. Loaded fries met Asian pulled beef is comfort food op zijn best: rokerig, hartig, fris, pittig en knapperig tegelijk. Alles wat je wilt in één bak met friet en mayonaise. Wat wil een mens nog meer?
Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Cajun gamba’s van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De Cajun style keuken is wat mij betreft echt een van de betere
Honing-Mosterd Spareribs Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Spareribs, toch wel een van de meest lekkere barbecue gerechten die er zijn. Dit behoort daarom
Brisket Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het werd hoog tijd om een echte low & slow klassieker op de barbecue te klaar te
Gegrilde eendenborst met cranberry compote Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het is misschien een beetje een gerecht voor in de kerstsferen maar geloof
Hallo,
Gisteren de Loaded fries met Asian Pulled Beef gemaakt.
De bereiding ging helemaal probleemloos en het was waanzinnig lekker.
Bedankt voor het geweldige recept.
Groetjes,
Mathieu
Hey Mathieu,
Wat tof om te lezen, mooi om te zien dat de bereiding je goed af ging en dat het resultaat naar wens was.
Hopelijk zie je nog meer lekkere BBQ recepten op mijn website!
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn