Ga naar de inhoud

Kamado recepten voor beginners

Bart van Heulen achter de BBQ

We zijn allemaal ooit op een punt begonnen, dat is bij mij niet anders. Maar het voordeel is dat het hier al enige tijd geleden is. Ik ben inmiddels al een jaar of 9 flink aan het barbecueën en heb sinds 2021 van mijn Hobby ook mijn werk gemaakt. Vanuit Turn Don’t Burn informeer ik jou als beginnende BBQ-er over alles wat je kan doen om je beleving te verbeteren en het barbecueën leuker te maken. Je vindt op mijn website dus veel meer dan alleen deze kamado recepten voor beginners. Maar daarover later meer! Lees eerst maar eens verder waar ik je de 5 beste recepten voor beginners laat zien vanuit mijn perspectief. 

Hoe bepaal ik wat kamado recepten voor beginners zijn?

De selectie van beginners recepten hieronder heb ik gemaakt met een aantal aspecten in gedachten. Met name bereidingsduur en het aantal te nemen stappen was wat mij betreft erg interessant. Je wil namelijk in het begin niet te veel verschillende dingen te hoeven doen. Dat kan namelijk nogal stressvol zijn en dat is natuurlijk het laatste wat we willen hebben. Ik zal hieronder mijn top 5 kamado recepten voor beginners formuleren. Veel plezier ermee en eetsmakelijk!

1. Moinkballs

Zo’n beetje de bekendste barbecue snack en een topper om te maken als je nog niet helemaal weet hoe de barbecue werkt. Deze moink balls bestaan uit rundergehakt omwikkeld met ontbijtspek/bacon en voorzien van een lekkere BBQ rub en saus. Vrij simpel om te maken en je past ook gelijk de indirecte BBQ wijze toe. Echt een goed recept om de temperatuur mee onder controle te krijgen van je nieuwe kamado.
moink balls recept klaar

2. Shotgun Shells

Shotgun shells ook wel gevulde canneloni’s van de barbecue genoemd. Deze gevulde pasta met rundergehakt, geraspte kaas, mozzarella en met spek omwikkeld zijn fantastisch lekker en gemakkelijk op tafel te zetten. Naast Moink balls zijn deze shotgun shells ook een van de betere kamado recepten voor beginners. Met een bereidingstijd van zo’n 2 uur heb je ze ook nog eens zo op tafel. En naast dat ze heerlijk smaken zien ze er ook nog eens heel tof uit!

Shotgun Shells klaar BBQ

3. Candied Bacon

Candied bacon staat simpelweg voor bacon snoep. Je maakt candied bacon door de bacon of ontbijtspek te voorzien van een laagje suiker voordat je deze op de BBQ legt. Het karamelliserende effect van de suiker zorgt ervoor dat de bacon een krokant suikerlaagje krijgt wat uithardt nadat je deze van de BBQ af haalt. Laat het nu net zo zijn dat bacon en spek bijna met alles te combineren zijn. Deze candied bacon bewijst dat echter. Zoet en zout in een combinatie, echt perfect.  

candied-bacon-bbq-recept (2)

4. Chicken wings

Chicken wings, we zijn er werkelijk dol op! Deze gemakkelijk te maken snack van de BBQ is bij iedereen wel bekend. Het mooie aan de chicken wings is dat je ze echt op 1001 manieren klaar kunt maken. Wij van Turn Don’t burn experimenteren hier graag mee! Zo ook deze Japanse stijl versie van de chicken wings die echt je smaak papillen goed triggert! Of deze sweet & spicy variant waarbij zoet en pittig perfect in balans staan.  De mogelijkheden zijn dus zoals je ziet eindeloos. En erg makkelijk klaar te maken in een combinatie van directe en indirecte verhitting. Zo kan jij je kamado laagdrempelig aan de tand voelen. 

Slightly Crispy Chicken Wings

5. Loaded nachos

Ik hoor je al denken, waarom van de BBQ? Nou waarom niet? Als jij een mooie kamado hebt waarvan de klep dicht kan kun jij deze gewoon maken en daarbij is het toch een hele andere ervaring dan de nachos uit de oven. Want de lekkere authentieke BBQ smaak doet toch ook met dit gerecht wel een hoop! Uiteindelijk kan je met dit gerecht gigantisch veel variëren. Zo gebruiken wij hier rundergehakt om de nachos mee te loaden, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor kip. Je ziet zelfs variaties met pulled pork, hoe lekker is dat? Anyway, deze loaded nachos is dus ook echt een mooi kamado recept voor beginners! Dit is ook tevens het recept waar we onze top 5 mee afsluiten!

loaded nachos

Heb je nu vragen over de bovenstaande kamado recepten?

Schroom dan niet, en neem gerust contact met ons op. We hebben bij Turn Don’t Burn een bevlogen team met specialisten die je maar wat graag helpen om je kamado beleving te verbeteren. We geven je maar wat graag meer BBQ tips. Je neemt simpelweg contact op via de reactie mogelijkheid onderaan deze pagina. We staan je graag te woord via deze weg.

Andere interessante blogs & recepten

stoofvlees klaarmaken

Winter BBQ

Winter BBQ Facebook Instagram Door Bart van Heulen Na een hele lange tijd enkel recepten te hebben gepost is het weer eens tijd voor wat

98714 ambiente 4 - Turn Don't Burn

10 BBQ tips voor beginners

10 BBQ tips voor beginners Door Bart van Heulen BBQ-en is echt een van de tofste dingen om te doen als je een beetje door

2 reacties op “Kamado recepten voor beginners”

    1. 80b40c92fb05de70a896b3cd99a4802f?s=50&d=mm&r=g - Turn Don't Burn

      Hey Dennis!

      Leuk dat je de tijd hebt genomen om te reageren onder mijn blog. Wat mij betreft is dan mijn hot & fast spareribs recept een goede keuze! Lekker, snel en makkelijk om klaar te maken!

      Hopelijk kan je hier mee uit de voeten.

      Met smakelijke groet,

      Bart van Turn Don’t Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat onze website zo goed mogelijk werkt tijdens jou gebruik. Als je onze website blijft gebruiken gaan we er van uit dat je dit goed vindt.