Steak pie – Hartige taart van de BBQ
Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een
Ik maakt weer een nieuw recept! En dit keer gingen we naar de USA voor een echte klassieker. Namelijk de Sloppy Joe en dat is zo verschrikkelijk lekker en staat ook zo op tafel. Lees lekker verder waar ik je precies vertel hoe je hem maakt.
Een Sloppy Joe is het ultieme comfort food uit Amerika: sappig rundergehakt in een kruidige, licht zoete tomatensaus, geserveerd op een zacht getoast broodje met wat augurk. Het gerecht is messy zoals de naam al zegt maar dat is juist de charme. Je eet het met je handen, het saus mengsel loopt er een beetje uit, en dat maakt het zo verschrikkelijk lekker.
Waar het vandaan komt? De oorsprong ligt waarschijnlijk in de jaren ’30, toen een kok genaamd Joe een hamburger-achtig broodje bedacht maar met een gehaktmengsel in plaats van een burger. Inmiddels is het een echte klassieker in de VS en steeds populairder op de BBQ. Perfect als hoofdgerecht tijdens een etentje of als streetfood achtige snack tijdens een gezellige barbecue avond.
Een Sloppy Joe staat of valt met het gehakt dat je gebruikt. Kies voor rundergehakt met een hoger vetpercentage (minimaal 20%). Dit geeft veel meer smaak én zorgt dat het gehakt tijdens het garen lekker sappig blijft en niet snel droog wordt. Op de BBQ bereid je het gehakt het liefst in een gietijzeren pan die je direct op het rooster zet. Het voordeel hiervan is dat het vlees een lichte rooksmaak krijgt, iets wat je in een pan op het fornuis niet voor elkaar krijgt.
Bak het gehakt rustig aan zodat het gelijkmatig bruin wordt en kruid het met een goede BBQ rub of alleen zout en peper.
De saus maak je vervolgens in dezelfde pan. Denk aan tomatenpuree, mosterd, worcestersaus, ui, knoflook en een klein beetje bruine suiker voor een mooie balans tussen zoet en hartig. Het geheim? Laat het geheel even pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen en het gehakt de saus echt opneemt.
Met dit recept heb je een gerecht dat niet alleen fantastisch smaakt, maar er ook nog eens geweldig uitziet op tafel. Of je hem nu serveert als hoofdgerecht met frietjes en coleslaw, of als kleine sliders tijdens een feestje het is succes gegarandeerd. Tijd om je handen vies te maken en te genieten van dit iconische BBQ recept!
Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Steak pie – Hartige taart van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Een steak pie, of in Nederland vaak genoemd als een
Home Vis op de BBQ – Tips, tricks en mijn 5 beste recepten Door Bart van Heulen Als we denken aan de barbecue, denken de
Gegrilde eendenborst met cranberry compote Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Het is misschien een beetje een gerecht voor in de kerstsferen maar geloof
Home Welke Kamado BBQ is de beste keuze in 2025? Door Bart van Heulen Een kamado BBQ ziet er anders uit dan de meeste barbecues.