Een echte BBQ klassieker! Deze Sloppy Joe maken we lekker klaar op de barbecue en dat is echt genieten. Deze kan in het lijstje van ultiem comfortfood wat mij betreft!
We beginnen in dit recept door de barbecue te verwarmen naar 180 graden Celsius. We richten de barbecue half indirect in zodat we zowel direct kunnen grillen als indirect kunnen garen. In de tussentijd als de barbecue opwarmt snipperen we de ui fijn, persen we de knoflook en maken we de runder bouillon warm.
Als de barbecue op temperatuur is zetten we de gietijzeren skillet rechstreeks boven de kolen en fruiten we de ui aan in wat olie. Als deze mooi glazig is voegen we het rundergehakt toe en de geperste knoflook toe, dit bakken we rul. Hierna gaat de tomatenpuree erbij en bakken we dit 2 minuten mee.
Hierna gaan alle andere ingrediënten voor de saus erbij, de ketchup, bouillon, mosterd, suiker en worchestersaus. Roer dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat dit geheel vervolgens 10 minuten zachtjes pruttelen op het indirecte gedeelte zodat de smaken goed door elkaar kunnen trekken.
In de tussentijd grill je de broodjes even kort aan de binnenkant en kan je ze daarna gelijk serveren. Schep er wat van het Sloppy Joe mengsel in en top af met een paar augurkjes. Eetsmakelijk!