Hot & Fast Spareribs van de BBQ
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Er zijn van die gerechten die altijd goed voelen. Kippenpoten van de barbecue bijvoorbeeld. En dan niet zomaar kippenpoten, maar langzaam gegaard en gerookt. Sappig van binnen en mooi gerookt van buiten. En als je denkt dat dat al lekker klinkt, wacht maar tot je er Alabama White Sauce overheen lepelt. Die combi is gewoon next level. Fris, romig, pittig, een beetje zuur. Perfect bij die rokerige kip. Ik kan dit serieus elke week eten zonder er genoeg van te krijgen.
Waar je normaal misschien een barbecue saus zou kiezen met tomaat en zoetigheid, gaan we nu de andere kant op. Deze saus is op basis van mayonaise, met een stevige scheut azijn, mosterd, peper en een tikje warmte van mierikswortel. Hij is pittig maar verfrissend tegelijk. Echt een saus die de kip nog beter maakt en ook lekker is om in te dippen.
Je gaart de kip indirect, op een temperatuur van 140 graden in de koepel. Zo krijgt hij rustig de tijd om te garen en alle smaken van het rookhout op te nemen. Afhankelijk van de dikte van de poten zit je ergens rond de 60 minuten. Wil je het zeker weten, gebruik dan een kerntemperatuurmeter en mik op 80 graden. Dan weet je zeker dat ze gaar én sappig zijn.
Klaar om te beginnen? Lets go! Want dit is barbecue zoals barbecue bedoeld is.
Ik ben heel benieuwd naar jouw resultaat! Laat vooral van je horen via de reacties onderaan deze pagina of stuur een berichtje via een van mijn social media kanalen. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe BBQ recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zo mis je geen enkel nieuw gerecht en krijg je wekelijks verse inspiratie in je inbox.
Op mijn site vind je een uitgebreid aanbod aan BBQ recepten. Alles van snelle hapjes tot low & slow klassiekers waar je gerust een halve dag voor uittrekt. Gebruik het menu bovenaan de pagina om makkelijk door de recepten te bladeren. Binnen de categorie ‘BBQ recepten’ vind je handige subcategorieën met een overzichtelijke indeling en zoekfunctie. Genoeg om van te watertanden!
Turn Don’t Burn is er voor iedereen die zijn barbecue skills wil verbeteren. Of je nu net begint of al jaren grilt: je vindt hier volop recepten, tips en handige uitleg om met meer vertrouwen én plezier aan de slag te gaan. Alles draait om smaak en om het genieten natuurlijk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon iets kwijt? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina of stuur me een bericht via social media.
En denk eraan,
Turn Don’t Burn
Hot & Fast Spareribs van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Razend snel en zo lekker! In tegenstelling tot de low &
Home De beste BBQ Kerst cadeaus Door Bart van Heulen Kerst, toch wel een van de gezelligste periodes van het jaar. We zien de laatste
Boeuf bourguignon Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De ultieme stoof als je het mij vraagt en hij komt dus uit Frankrijk, de bourgogne
Home Welke Kamado BBQ is de beste keuze in 2025? Door Bart van Heulen Een kamado BBQ ziet er anders uit dan de meeste barbecues.