We halen allereerst de kippenpoten uit de verpakking en deppen deze rondom goed droog met keukenpapier. Dan bestrooien we ze rondom met dry rub en leggen we ze terug in de koelkast zodat de kruiden mooi in kunnen trekken.
Daarna mengen alle ingrediënten voor de Alabama White Sauce door elkaar en roeren dit geheel goed door. Net zo lang totdat de mayonaise niet meer klontert.
Zet vervolgens de saus in de koelkast voor minimaal een uur voor de optimale smaakbeleving.
Steek vervolgens de barbecue aan en ga voor een indirecte setting met een koepeltemperatuur van 140 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt gaat het rookhout erbij op, steken we de kernthermometers in de kip en gaat de klep dicht voor zolang als het duurt totdat de kip een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt.
Hierna gaat de kip van de barbecue af, laten we dit 5 minuten rusten en besprenkelen we de saus over de kip. Je kan nu aanvallen!Eetsmakelijk!