Ga terug
+ servings

Gerookte kippenpoten met Alabama White Sauce

Deze gerookte kippenpoten met heerlijke witte barbecuesaus uit de USA is echt een wereldcombi en een klassieker! Je wil hem eens proberen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Servings 2 personen
Calorieën 300kcal

Uitrusting

  • 1 theelepel
  • 1 eetlepel
  • 1 weegschaal
  • 1 mengkom
  • 1 snijplank en scherp mes
  • rookhout appel of kers
  • 1 rol keukenpapier

Ingrediënten

Voor de Alabama White Sauce

  • 150 gram mayonaise
  • 75 ml appelcider azijn
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 1 theelepel vers geperste citroensap
  • 1 theelepel worchestershire saus
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayenne peper

Instructies

  • We halen allereerst de kippenpoten uit de verpakking en deppen deze rondom goed droog met keukenpapier. Dan bestrooien we ze rondom met dry rub en leggen we ze terug in de koelkast zodat de kruiden mooi in kunnen trekken.
    kippenpoten kruiden
  • Daarna mengen alle ingrediënten voor de Alabama White Sauce door elkaar en roeren dit geheel goed door. Net zo lang totdat de mayonaise niet meer klontert.
    alabama white sauce maken
  • Zet vervolgens de saus in de koelkast voor minimaal een uur voor de optimale smaakbeleving.
    alabama white sauce recept
  • Steek vervolgens de barbecue aan en ga voor een indirecte setting met een koepeltemperatuur van 140 graden Celsius. Als de barbecue deze temperatuur heeft bereikt gaat het rookhout erbij op, steken we de kernthermometers in de kip en gaat de klep dicht voor zolang als het duurt totdat de kip een kerntemperatuur van 80 graden heeft bereikt.
    kippenpoten roken op de barbecue
  • Hierna gaat de kip van de barbecue af, laten we dit 5 minuten rusten en besprenkelen we de saus over de kip. Je kan nu aanvallen!
    Eetsmakelijk!
    gerookte kippenpoten met alabama white saus

Voedingswaarden

Calories: 300kcal