Stroopwafel dessert van de BBQ
Stroopwafel Dessert van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De BBQ, een bron van warmte en vuur. Een stuk gereedschap waar de
De barbecue staat voor veel mensen synoniem met vlees. Begrijpelijk, maar eerlijk? Echt zonde. Want wist je dat je op de barbecue ook fantastische desserts kunt maken? Zo maakte wij een tijdje terug een heerlijke zomerfruit crumble en mag ook deze perzik upside down cake uit de gietijzeren skillet echt in dat rijtje met toppers. Hij wordt rechtstreeks gebakken op de barbecue, en krijgt dankzij de gietijzeren pan en de hitte van het vuur nét dat beetje extra smaak. De perziken karamelliseren prachtig en de cake wordt luchtig maar ook licht rokerig(niet storend). Echt een nagerecht waar je gasten voor terugkomen.
Omdat het kan. En omdat het stiekem veel lekkerder is dan in de oven. De combinatie van boter, licht bruine suiker, rietsuiker en perziken smelt in de pan tot een stroperige laag. Daarbovenop giet je het beslag. Na het bakken draai je de cake om, en wat er dan gebeurt is magisch: een smeuïge cake met bovenop glanzende, gekarameliseerde perzik want na verloop van tijd veranderd in een soort karamel laagje, echt waanzinnig. Door de gelijkmatige warmte verdeling van een kamado of gesloten barbecue kun je deze cake zonder problemen in de barbecue bakken. Ideaal voor warme zomeravonden of wanneer je gewoon geen zin hebt om naar binnen te gaan.
We bakken deze perzik upside down cake op zo’n 150 graden indirecte hitte. Dat is vergelijkbaar met je oven, maar dan met de extra smaak van de barbecue. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren skillet. Die houdt de warmte perfect vast en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Zo wordt de cake evenredig gaar en krijg je geen verbrande plekken. Zorg dat je barbecue goed is ingesteld op indirect garen. Dat betekent: kolen aan de zijkant of een hitteschild ertussen, zodat de onderkant van je cake niet verbrandt.
Deze cake is direct uit de skillet al onweerstaanbaar, maar met een bolletje vanille-ijs erbij maak je er een feestje van. Of serveer ‘m lauwwarm met een scheutje bourbon erover – voor de liefhebber.
Dan is dit jouw moment. Gietijzeren pan erbij, barbecue opstoken, perziken snijden en gaan.
Je zult zien: desserts van de barbecue zijn zwaar ondergewaardeerd. Maar als je deze perzik upside down cake eenmaal hebt geproefd, denk je daar nooit meer hetzelfde over.
Laat het mij dan weten via de review mogelijkheid onderaan de pagina of via de verschillende social media kanalen. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt. Schrijf je daarnaast ook in voor mijn nieuwsbrief. Ik stuur wekelijks nieuwe recepten via de mail en op deze manier ben jij altijd op de hoogte.
Zin gekregen in meer BBQ inspiratie na dit upside down cake recept? Op mijn website vind je een flinke verzameling recepten: van snelle snacks tot uitgebreide low & slow sessies van 14 uur. In het menu bovenaan de pagina kun je eenvoudig navigeren naar de categorie ‘BBQ recepten’. Binnen die categorie vind je handige sub rubrieken met elk hun eigen overzicht en zoekfunctie. Duik er lekker in en veel plezier met barbecueën.
Turn Don’t Burn is dé plek voor iedereen die meer uit zijn barbecue wil halen. van recepten tot praktische tips en uitleg: we delen een mix van content die je helpt om met meer vertrouwen en plezier te barbecueën. Toegankelijk, leerzaam en altijd met een flinke dosis smaak. Want smaak is wat ons betreft het belangrijkste, en lol natuurlijk!
Heb je na het lezen van dit recept een vraag of wil je iets kwijt? Laat gerust een reactie achter onderaan de pagina of stuur me een berichtje via de verschillende social media kanalen.
Eet smakelijk!
Turn Don’t Burn
Stroopwafel Dessert van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen De BBQ, een bron van warmte en vuur. Een stuk gereedschap waar de
Home Wat is de beste houtskool voor jouw BBQ? Door Bart van Heulen Inhoudsopgave Dat is echt een van de meest gestelde vragen op het
Flank steak met romesco saus Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Weer eentje voor in de boeken, de recepten boeken van Turn Don’t Burn.
Zomerfruit crumble van de BBQ Facebook Instagram Home Door Bart van Heulen Zin in een fris en zoet toetje na een gezellige BBQ-avond? Dan is
Wat een geweldig mooi recept de up site down skillet perzik cake. Het water loopt je uit de mond als je bezig bent met het bbq en geweldige geuren komen je tegemoet. Top idee zeker het maken waard.
Hey Peet,
Hartelijk dank voor je mooie review! Fijn om te lezen dat de cake je zo gesmaakt heeft!
Hopelijk zie je nog meer lekkere BBQ recepten op mijn website.
Met smakelijke groet,
Bart van Turn Don’t Burn