Ga terug
+ servings
perzik upside down cake uit de skillet
Print Pin
5 van 1 stem

Perzik upside down cake van de BBQ

Dit verschrikkelijk lekkere BBQ dessert wil je een keer proberen, fantastisch met een bolletje ijs of als traktatie bij de koffie in de middag.
Gang dessert, Nagerecht
Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Servings 6 personen
Calorieën 350kcal
Kosten 15 euro

Uitrusting

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram rietsuiker
  • 3 hele perziken (liefst mooi rijp)
  • een beetje boter om de skillet mee in te vetten

Voor het cakebeslag

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram suiker
  • 8 gram bourbon vanille suiker
  • 150 gram roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 3 stuks eieren
  • 1 snuf zout

Instructies

  • We smelten om dit recept te beginnen eerst boter met lichtbruine basterdsuiker en rietsuiker in een pannetje op laag vuur tot de boter is gesmolten en het een geheel is.
    suiker en boter smelten tot karamel achtige saus
  • Hierna pakken we een velletje bakpapier en knippen we hier een rondje uit wat precies de bodem van de gietijzeren skillet bedekt die je gebruikt. Hier gieten we vervolgens het boter/suiker mengsel op en spreiden het goed uit. Vervolgens snijden we de perziken in partjes en verdelen we deze mooi over de bodem.
    karamelsaus erin en perziken erop
  • Hierna mengen we alle bestanddelen voor het cakebeslag door elkaar waarna we de eitjes er 1 voor 1 doorheen klutsen totdat het een mooi glad geheel is en echt een beslag vorm heeft. Dit spreiden we nu met een pannenlikker over de perzikbodem heen en zorgen dat het over de gehele breedte even dik is.
    cakebeslag erin en uitstrijken
  • Nu steken we de barbecue aan en gaan we voor een indirecte setup en een koepeltemperatuur van 150 graden Celsius. Als deze temperatuur is bereikt gaat de skillet erop en sluiten we de barbecue voor een uur. Na een uur doen we met een saté prikkertje een priktest in het midden. Als er geen cakebeslag blijft zitten aan de prikker is de cake klaar en mag deze van de barbecue. Blijft het nog zitten gaar je de cake nog een paar minuten door.
    garen in de kamado
  • Laat de cake vervolgens zo'n 5-10 minuten rusten voordat je de skillet omdraait boven een snijplank. De cake moet door het bakpapiertje nu zo loslaten en mooi op de snijplank landen.
    Snijd hem in stukken en serveer hem als die nog warm is met een bolletje ijs, dit is echt zo verschrikkelijk lekker! Geniet ervan!
    perzik upside down cake uit de skillet

Voedingswaarden

Calories: 350kcal