Ga naar de inhoud

Mijn eigen barbecue setup

Bart van Heulen achter de BBQ

Ik krijg geregeld de vraag van mensen over wat voor een barbecue ik nu gebruik, waar ik mijn vlees vandaan haal, wat de beste houtskool is etc. etc. Aangezien dat natuurlijk bij elkaar best wel wat producten zijn leek het me goed om hier een alles omvattende blog over te schrijven. Dit maakt het voor mij dan een stuk makkelijker om mensen naar te verwijzen en zo heb jij alles op 1 plek en weet je precies wat ik allemaal in de tuin heb staan en waar ik mijn spullen vandaan haal. 

(Sommige links zijn affiliate links. Als je via deze links bestelt, steun je mijn werk zonder dat het jou iets extra kost.)


De BBQ’s die ik gebruik

1. Monolith Avantgarde .55 Kamado

Deze robuuste kamado is mijn go-to als ik wil spelen met vuur, rook en precisie. Of het nu gaat om low & slow pulled pork of snel grillen op hoge temperatuur — deze kamado levert altijd. Hij houdt hitte als een malle vast en ziet er ook nog eens fantastisch uit in de tuin.

🔗 Bekijk de Monolith Avantgarde .55

2. Traeger Ironwood L Pellet Smoker

Voor lange sessies en ultiem gemak grijp ik naar mijn Traeger. Dankzij de slimme temperatuurregeling en houtpellets krijg je die authentieke rooksmaak zonder constant bij te sturen. Perfect voor brisket, ribs of zelfs een gerookte cheesecake (ja echt).

🔗 Bekijk de Traeger Ironwood L


Accessoires & houtskool

Bij BBQ Experience Center haal ik bijna al mijn accessoires en houtskool. Denk aan:

  • Gietijzeren rooster & plancha’s
  • Handschoenen en tools
  • Rookhout & topkwaliteit houtskool

Ze hebben echt alles voor zowel de hobbyist als de fanatieke pitmaster. Ook fijn: hun service is altijd top.

🔗Check het aanbod bij BBQ Experience Center


Kruiden & Specerijen

Smaak begint bij de basis. Ik werk veelal met de kruidenmixen en losse kruiden van Van Beekum Specerijen. Denk aan:

  • BBQ rubs (eigen merk bijvoorbeeld ook leverbaar zonder zout)
  • Gerookt paprikapoeder, knoflookgranulaat, uienpoeder, etc
  • Veel nieuwe mixen die continue worden uitgebracht zoals asian style rubs

Ze hebben een uitgebreid assortiment voor elke BBQ-stijl en daarnaast ook perfect te gebruiken in de keuken.

🔗Bekijk Van Beekum Specerijen


Vlees van topkwaliteit

Voor goed vlees moet je bij The Butchery uit Meppel zijn. Hier bestel ik online onder andere:

  • Short ribs
  • Brisket
  • Bavette
  • Iberico buikspek

Altijd netjes verpakt en diepgevroren geleverd. Geweldig als je bijzondere stukken zoekt die je lokaal niet makkelijk vindt. Er wordt daarnaast gebruik gemaakt van werelds beste rassen en ook de lokale toppers zoals de Hollandsche scharrelaar(voor kip), Livar(voor varken) en bijvoorbeeld Drents dubbeldoel(rund) zijn aanwezig in hun assortiment.

🔗Bestel vlees bij The Butchery


Temperatuur = alles

Ik gebruik twee tools om temperatuur te meten die ik iedereen kan aanraden:

  • Meater Pro Duo: draadloze thermometer, super handig voor langere sessies. Via de app kun je alles perfect volgen.
  • Thermapen: voor snelle metingen als je kip of steaks afgrilt. Binnen 1 seconde weet je waar je zit. Nauwkeurig en betrouwbaar.

🔗 Bekijk de Meater Pro Duo
🔗 Bekijk de Thermapen

Heb je vragen over m’n setup, of wil je ergens hulp bij? Reageer gewoon onderaan deze pagina of stuur me een bericht op Instagram of Facebook. En als je via een van de links bestelt — dikke dankjewel! 🙌

Andere interessante blogs

BBQ black friday deals

De beste BBQ Kerst cadeaus

Home De beste BBQ Kerst cadeaus Door Bart van Heulen Kerst, toch wel een van de gezelligste periodes van het jaar. We zien de laatste

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *