Ga terug
+ servings
The Hulk pulled pork
Print Pin
5 van 3 stemmen

Pulled pork van de kamado

Dit overheerlijke pulled pork kamado recept is om je vingers bij af te likken. Deze wil je gegarandeerd nog een tweede keer maken. Echt goed!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, BBQ
Trefwoord bbq pulled pork, pulled pork, pulled pork bbq, pulled pork maken, pulled pork recept, pulled pork recept bbq, recept met pulled pork
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 13 uur
Servings 8 personen
Calorieën 500kcal
Kosten 35

Ingrediënten

Instructies

  • De procureur laten ontdooien en inrubben.
    Voordat je de varkensprocureur op de BBQ legt dien je het eerst gelieve 24 uur van tevoren in te rubben met de rub. Dit zodat de kruiden de kans krijgen om ook de binnenkant van het vlees van smaak te voorzien. Je laat deze vervolgens zoals onderstaande afbeelding 12 uur onafgedekt in de koelkast staan. 
    recept met pulled pork
  • Je hebt behoorlijk wat tijd nodig om dit stuk vlees te bereiden. Dit komt doordat we de low & slow bereidingstechniek toepassen. Het gaat er hier om dat we het vlees bereiden met een temperatuur van +/- 110 graden celsius. Het is daarbij ook de bedoeling dat we deze temperatuur zo constant mogelijk houden tijdens de bereiding. Naast het controleren van de temperatuur is het tijdens deze stap ook de bedoeling om het vlees ongeveer elk uur te voorzien van een laagje vanuit de plantenspuit om het goed vochtig te houden. Na een aantal uren ziet je varkensprocureur er dan uit als een groen monster zoals onderstaand, gaaf toch!  
    recept met pulled pork BBQ
  • Zoals op volgende afbeelding te zien is krijg je na verloop van tijd en richting de 12 uur bereidingstijd een stuk vlees wat er uit ziet zoals onderstaand. Wij hebben er in onze bereiding voor gekozen om het vlees niet in te pakken in aluminiumfolie. We hebben dit niet gedaan omdat er een grote kans is dat je de bark ofwel kruidenkorst zacht maakt en de echte bite uiteindelijk verdwijnt. Mocht je in tijdnood zitten is het altijd een mogelijkheid om het vlees na een uur of 6 op de BBQ in te pakken in aluminium folie en het dan nogmaals 2 uur terug te leggen. Je bespaard zo een hoop tijd maar wij wachten in dit geval liever wat langer.
    Varkensprocureur bijna klaar
  • Nadat je het vlees van de BBQ afhaalt wacht je een 20-30 minuten zodat het vlees de kans krijgt om het vocht wat op het vlees is gaan liggen terug te absorberen naar binnen. Zo krijg je uiteindelijk een nog malser stuk vlees en dat willen wij natuurlijk allemaal. Na het wachten is het tijd om het vlees te plukken zoals op onderstaande foto. Dit gaat je als het goed is erg makkelijk af want het vlees is nu bijna zo zacht als boter.  
    recept met pulled pork
  • Nadat je het vlees hebt geplukt kan je er voor kiezen om dit op zichzelf zo te eten met wat barbecue saus. Je kan er ook voor kiezen om er een heel gerecht van te maken in combinatie met een heerlijke frisse coleslaw en mac & cheese zoals te zien is op onderstaande foto.
    Eetsmakelijk!
    The Hulk pulled pork

Voedingswaarden

Calories: 500kcal