We beginnen in dit recept door de vulling te maken van de zomerfruit crumble. Snijd de aardbeien in 4en en ontpit de kersen. Meng deze samen met de blauwe bessen en voeg het sap van een halve citroen, de bourbon vanille suiker, kaneel, maizena, en de normale suiker toe en roer dit geheel goed door elkaar. Maak hierna het crumble deeg door het bloem, de suiker en het roomboter op 1 eetlepel na door elkaar heen te kneden zodat er kleine deeg korreltjes ontstaan. Dit kan eventjes duren. Smeer nu de gietijzeren skillet in met de overgebleven roomboter zodat deze goed is ingevet.
Steek nu de barbecue aan en ga voor een indirecte setting en een temperatuur van 185 graden Celsius. De crumble mag nu op de barbecue voor 30 minuten.
Als de 30 minuten voorbij zijn kan de skillet van de barbecue en kan je deze zomerfruit crumble gelijk opdienen. Ik serveerde het met wat dun gesneden aardbeien plakjes en 2 losse kersen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om er nog een bolletje vanille ijs op te serveren, dat is ook hartstikke lekker. Begin wel snel te eten want deze zomerfruit crumble is het lekkerst als die nog warm is. Geniet ervan!