Allereerst zetten we de rookplank onderwater. Deze moet 1 uur de tijd krijgen om water op te trekken. Heb je kleinere rookplankjes, check dan even de beschrijving op de verpakking, dan kan het korter zijn. We halen hierna de zalm uit de verpakking en deppen deze goed droog met keukenpapier. Vervolgens voegen een beetje peper en zout toe na smaak en zetten we de zalm terug in de koelkast
We pakken nu een maatbeker, snijden de sinaasappel doormidden en knijpen deze vervolgens zo goed mogelijk uit in de maatbeker dat je ongeveer 50ml sinaasappelsap hebt. Voeg hier de mosterd en dille aan toe en roer dit goed door elkaar zodat je hier een gladde substantie van hebt gemaakt.
Kwast nu de zalm in met je dressing zodat het geheel mooi een laagje heeft. Hierna strooi je 2 eetlepels licht bruine basterd suiker over het geheel dat ook dit mooi de vis dekt.
Stook nu je barbecue op naar 175 graden Celsius in de koepel. Op het moment dat je barbecue daar gearriveerd is leg je de rookplank erop. In dit geval nog zonder zalm. Laat deze een 2 minuten liggen en draai hem om. Leg nu de zalm bovenop de plank en sluit de deksel van de barbecue. Je zal zien dat de rookplank snel behoorlijk rook gaat afgeven en dit is goed. De zalm zal nu met zo'n 20-25 minuten op 50-52 graden kerntemperatuur zitten. Als de kerntemperatuur is bereikt mag de zalm eraf en kan je deze serveren. Geniet ervan!